CHP?Lİ GÖK: AKP?NİN LAİKLİKLE İLGİLİ PROBLEMİ VAR

Meclis Başkanı İsmail Kahraman`ın "yeni anayasada laiklik olmamalı" sözleri Meclis Genel Kurulu`nda tartışmaya neden olurken Cumhuriyet Halk Partisi Mezitli İlçe Başkanı Gökhan Gök, Ak Partililerin laiklikle ilgili sorunu olduğunu söyledi.

28.04.2016 09:21:23 0
CHP?Lİ GÖK: AKP?NİN LAİKLİKLE İLGİLİ PROBLEMİ VAR

Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın "yeni anayasada laiklik olmamalı" sözleri Meclis Genel Kurulu'nda tartışmaya neden olurken Cumhuriyet Halk Partisi Mezitli İlçe Başkanı Gökhan Gök, Ak Partililerin laiklikle ilgili sorunu olduğunu söyledi.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın "yeni anayasada laiklik olmamalı" sözleri Meclis Genel Kurulu'nda tartışmaya neden oldu. Kahraman’nın bu çıkışı özellikle Cumhuriyet Halk Partisi kanadında büyük tepki toplarken bir tepki de CHP Mezitli İlçe Başkanı Gökhan Gök’ten geldi. Ak Parti’nin laiklikle ilgili problem olduğunu da söyleyen CHP’li Gök, “Meclis başkanının bu sözlerini kınıyorum. Bu sözler asla Kabul edilebilir değil. İşte Meclis Başkanının bu çıkışı AKP’nin zihniyetini ortaya koymaktadır. Bu adamların laiklikle ilgili bir problem olduğu kesindir. Milletvekillerinin oyları ile bu makama gelen bir kişinin bu çıkışı yapmasını ne Türk Milleti ne de Türkiye Büyük Millet Meclisi kabul edebilir” dedi.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın derhal istifa etmesi gerektiğini de söyleyen CHP’li Gök, “Meclis başkanı gündem belirlemeye çalışmaktadır. Böyle bir tablo asla kabul edilemez. Bu Meclis Başkanı derhal mevcut görevinden istifa etmelidir. Aksi takdirde Meclisin de ahengi bozulacaktır. Meclis Başkanı derhal istifa etmeli ve o koltuğu boşaltmalıdır” şeklinde konuştu.

 
 
 

25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00