CHP`Lİ GÖK ,ANKARA BB`NİN İHALELERDE BİLGİ SIZDIRDIĞINA YÖNELİK İDDİALARI MECLİSE TAŞIDI

CHP`Lİ LEVENT GÖK:``ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE BAĞLI ŞİRKETLERİN PAZARLIK YÖNTEMİYLE YAPILAN ÖZEL GÜVENLİK İHALELERİNDE BAZI FİRMALARA BİLGİ SIZDIRILDIĞI İDDİALARI ARAŞTIRILMALIDIR``.

3.12.2015 11:25:16 0
CHP`Lİ GÖK ,ANKARA BB`NİN  İHALELERDE BİLGİ SIZDIRDIĞINA YÖNELİK İDDİALARI MECLİSE TAŞIDI

CHP'Lİ LEVENT GÖK:''ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE BAĞLI ŞİRKETLERİN PAZARLIK YÖNTEMİYLE YAPILAN ÖZEL GÜVENLİK İHALELERİNDE BAZI FİRMALARA BİLGİ SIZDIRILDIĞI İDDİALARI ARAŞTIRILMALIDIR''.

Ankara Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesiyle, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerin pazarlık yöntemiyle yapılan ihalelerde, ihaleyi alan firmaların verdiği tekliflerle belediyenin hazırladığı ve gizli olması gereken aklaşık maliyet değerine yakın olmasının yarattığı 'bilgi sızdırılmış olması' iddialarına dikkat çekerek gerekli soruşturmanın yapılıp yapılmayacağını sordu. 

Levent GÖK, şu soruları yöneltti.

1-Ankara Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketler tarafından son 5 yılda açılan özel güvenlik ihalesi sayısı nedir?

2-İhaleler hangi yöntemle gerçekleştirilmiştir? İhalelere katılan firma sayısı, isimleri ve firmaların verdikleri teklif ile ihaleleri hangi firmaların kazandığına ilişkin bilgiler son 5 yılda her yıl ve her ihale bazında nedir?

3-Bu ihalelerin kaç tanesi pazarlık usulüyle yapılmıştır? Pazarlık usulüyle yapılan ihaleleri kazanan firmanın/firmaların verdikleri tekliflerin belediyece hazırlanan ve gizli olması gereken yaklaşık maliyete yakın olduğu iddiası doğru mudur? Doğru ise, ihalenin verildiği firmaya/firmalara bilgi sızdırıldığını düşünüyor musunuz? Bu konuyu soruşturacak mısınız?

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10267,1%-0,1
  • DOLAR

    32,30% 0,20
  • EURO

    34,76% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2408,93% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,00