CHP`Lİ GÖK ANKARADAKİ AĞAÇ KESİMİNİ TBMM`YE TAŞIDI

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök,Ankara`da Altyapı ve Üstyapı Çalışmaları için Kesilen Ağaçlar Hakkında TBMM`ye yazılı Soru Önergesi verdi.

2.03.2018 09:46:02 0
CHP`Lİ GÖK ANKARADAKİ AĞAÇ KESİMİNİ TBMM`YE TAŞIDI

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök,Ankara'da Altyapı ve Üstyapı Çalışmaları için Kesilen Ağaçlar Hakkında TBMM'ye yazılı Soru Önergesi verdi.

 

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök,konuya ilişkin olarak Artuklu Haber'e yaptığı açıklamada;

''Ankara’da yol yapımları esnasında kesilen ağaçların yerine yenilerinin dikilmesine ilişkin zaman içinde verilen sözlerin ve imzalanan protokollerin gereğinin yerine getirilmediği gözlenmiştir. Daha önce Malazgirt Bulvarının yapımı esnasında katledilen ağaçların yerine yenileri dikilmediği gibi geçtiğimiz yıl içerisinde ODTÜ arazisinin yanında geçirilen bulvar için kesilen ağaç sayısının dört katı kadar dikim yapılacağı söylenmesine rağmen herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Ankara’daki doğa katliamı geri döndürülemez bir noktaya doğru hızla ilerlemektedir''Dedi.

 

Konuyla ilgili olarak CHP Ankara Milletvekili Levent Gök tarafından TBMM'ye  verilen yazılı soru Önergesi şöyle ;

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim.

                                                                            

                                                              

                                                                  Levent GÖK

Ankara Milletvekili

 

         Ankara’da yol yapımları esnasında kesilen ağaçların yerine yenilerinin dikilmesine ilişkin zaman içinde verilen sözlerin ve imzalanan protokollerin gereğinin yerine getirilmediği gözlenmiştir. Daha önce Malazgirt Bulvarının yapımı esnasında katledilen ağaçların yerine yenileri dikilmediği gibi geçtiğimiz yıl içerisinde ODTÜ arazisinin yanında geçirilen bulvar için kesilen ağaç sayısının dört katı kadar dikim yapılacağı söylenmesine rağmen herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Ankara’daki doğa katliamı geri döndürülemez bir noktaya doğru hızla ilerlemektedir.

Bu bilgiler ışığında:

  1. 2002 – 2018 yılları arasında altyapı ve üstyapı çalışmaları için Ankara’da hangi projeler kapsamında kaç adet ağaç kesilmiştir?
  2. 2002 – 2018 yıllarında Ankara’da yeni oluşturulan yeşil alanlara dikilen ağaçlar haricinde kesilen ağaçların yerine hangi bölgelere, kaç adet ağaç dikilmiştir?
  3. Malazgirt Bulvarı’nın yapımı için kesilen ağaçların yerine yol yapımının üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen neden ağaç dikimi yapılmamıştır?
  4. ODTÜ arazisinin yanına yapılan bulvar için kesilen ağaçların yenilerinin dikileceği konusunda söz verilmesi ve prokotol imzalanmasına rağmen neden halen konuya ilişkin bir çalışma yürütülmemektedir?
  5. Ankara’da ağaç kaybının önüne geçilmesi ve yeşil alanların artırılması için yürütülen çalışmalar nelerdir?''Diye sordu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


30.1° / 18.2°
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,54% 0,01
  • EURO

    34,81% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2429,62% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61