CHP`Lİ GÖK:``CHP YAPAR,AK PARTİ SATAR``

Türkiye Cumhuriyetini kuran CHP?nin ülkede birçok iktisadi teşekkülü de kurduğunu söyleyen CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, AKP?nin tüm bu kuruluşları satıp savdığını belirterek, ?CHP yapar, AKP satar? dedi.

Siyaset 27.05.2015 10:07:37 0
CHP`Lİ GÖK:``CHP YAPAR,AK PARTİ SATAR``

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Levent Gök, Artvin örgütünde yaptığı konuşmada AK Parti ve onun yandaşlarına sert sözlerle yüklendi. Gök: “Halkın helal oylarıyla kimse oynamasın. Cumhuriyet Halk Partisi olarak vatandaşın, Türkiye ve Artvin’deki bir tek helal oyunu, onlara kaptırmayacağız. Sandıklarımıza sahip çıkacağız. Gerekirse sandıklarımıza oturacak. Gerekirse sandık hilelerini yapan görevlileri sandıktan kovalayacağız. Herkes haddini bilecek.” dedi.

 CHP Grup Başkanvekili Gök, valilerin, emniyet müdürlerinin, bürokratların devletin memur olduklarını unuttuklarını söyleyerek bunların devletin değil, AKP’nin valisi, emniyet müdürü ve bürokratı olarak görev yaptıklarını, 7 Haziran seçimlerinde iktidar olduklarında bunların hesaplarını soracaklarını kaydetti.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök’ü parti binasının girişinde İl Başkanı Ali Yücel Kurt, İl Kadın Kolları Başkanı Gülşen Kurul ve çok sayıda partili sevgi gösterileriyle karşıladı. Levent Gök’e küçük bir çocuk  elinde bir döviz karşıladı.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök’e 22. Dönem Milletvekili Metin Arifağaoğlu, CHP Artvin Milletvekili ve 25. Dönem Mv. Adayı Uğur Bayraktutan eşlik etti. Parti binasındaki yapılan toplantının açılış konuşmasını CHP Merkez İlçe Başkanı İlyas Şahin yaptı. Seçim çalışmaları kapsamında Artvin’e gelen CHP Grup Başkanvekili Levent Gök’ü hoş geldiniz diyerek sözü Grup Başkanvekili Gök’e bıraktı.

 

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, basına açık bölümde partililere yönelik bir konuşma yaparak CHP’nin verdiği ekonomik vaatlerden söz etti. AKP iktidarının vaatlerden söz edemediğin söyledi. CHP ‘kaynak nerede?’ sorusu yöneltirken bir makama verilen zırhlı araç için ise Maliye Bakanının çerez parası dediğini hatırlattı. AKP’nin kendisine geldiğinde kaynak olduğunu ancak CHP’nin emeklilere gençlere vermeyi taahhüt ettiği para ve hizmetler için ise ‘kaynak nerede?’ diyerek karşılık verdiklerini hatırlattı.

 

GÖK SÖZLERİNİ ŞÖYLE SÜRDÜRDÜ:

“Artvin ve Artvinliler, CHP örgütü ile beraber Uğur Bayraktutan, Meclis’te yaptığı efsane konuşmalarla doğayı sevenlerle tüm Artvinlilerle siyasi parti ayırım gözetmiyor. Herkes Artvin’e sahip çıktı.Siz Artvinliler, Artvin’in gelecek kuşaklara emanet ettiği yeşilin korunmasında tarihi, önemli,  emsalsiz bir mücadele yaptınız. Hepinizi emeği var, yüreği var.

Böyle yürekli bir çalışmayı yaparak Artvin’i kurtardığınız için koruduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu çalışmalara kolay değildir, arkasında rant vardır. Arkasında sizi ezmeye, yok etmeye çalışan rant grupları vardır. Biz bunları gördük, yaşadık.

Sayın Bayraktutan’ın Meclis’teki çalışmalarında da yapacağı konuşmaların engellenmesi yönünde de çalışmalar vardır. Sizler gibi Uğur Bey de yılmadı, ortak mücadeleyi beraber sürdürdünüz. Ve dediniz ki siz Artvin yeşildir yeşil kalacaktır.

Ben Ankara’da yaşıyorum ama Artvin’in yeşilliğini dosta düşmana gösterirken gurur duyuyoruz. Ülkemiz böyle diyoruz. Ülkemizi güzelliklerin görün. Artvin’de bunlardan bir tanesi. Artvin ortak tarihimizdir, ortak kültürümüzdür.

 

 

UĞUR BAYRAKTUTAN’A TEŞEKKÜR ETTİ.

 

Uğur Bayraktutan, tekrar partimizin, sizlerin adayı. Meclis’te her konuşmasında; her yazılı, sözlü önergesinde Artvin dedi, Cerattepe dedi. Biz de Cerattepe ve Artvin sorunlarını yakından öğrendik. Huzurunuzda Sayın Bayraktutan’a teşekkür ediyorum.

Elbette bu mücadelenin büyük bir parçası Türkiye’de devam ediyor. Türkiye’de Artvin’de kırılmaya çalışılan direniş ve rant elde etmeye dönük uygulamanın bir parçasını sizler burada yaşadınız. Tüm Türkiye’de de daha da büyük hepimizi daha da derinden etkileyecek çok önemli yolsuzluklar yapıldı. AKP döneminde Türkiye Cumhuriyeti’nde her doğan çocuk ertesi güne daha borçlu çıktı. Dünya tarihinde görülmemiş bir şekilde bu devletin kaynakları, bir parti tarafından soyuldu. Türkiye’nin hazinesi kaynakları, Türkiye’nin olanakları bir parti tarafından soyulmuştur. Dünya’da ilk defa bir parti devleti talan eden bir anlayışa başvurmuştur. İstanbul’daki imar uygulamalarından tutun, Ankara’daki imar uygulamalar bu yöndedir. AKP’nin Bakanı Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ne dedi. ‘Ankara’yı parsel parsel ‘ satıyorsun dedi. Ben dediğim zaman muhalefet oluyor. Ama bunu kendileri söylüyor. Yolsuzluk bunların paçalarından akıyor.

CUMHURBAŞKANI, İKTİDAR İNSANLARI KUTUPLAŞTIRIYOR

Yandaşları, kendi kardeşleri akrabaları, bakan çocukları, Cumhurbaşkanın zatının çocukları, gelini, kızı her biri devlet olanaklarını bir nüfus suiistimali ile ellerine geçirerek kendi yandaşlarına peşkeş çekiyorlar.

Türkiye’nin bizzat Cumhurbaşkanlığı makamında oturan zatın ve iktidar partisi eliyle talan edilmektedir. Biz buna karşı çıkıyoruz. Bu gidişe 7 Haziran’da dur diyeceğiz ve hesap soracağız. Böyle bir tabloda 17/25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını örtmeye çalışıyorlar. Kendi milletvekillerini aklamaya çalıştıkları Meclis’teki oylamayla aslında, çoğunluk oylarında belki mecliste yargılama yolu açamazsını ama çoğunluk oylarıyla Meclis’te bir yargılama yolu açamazsınız ama 7 Haziran’da yargı önüne çıkaracak ve hesap sorulacaktır.

Çünkü Türkiye’nin kaynakları, Artvinlilerin de vergilerinden oluşuyor. 76 milyonun vergisi ile kamu kaynakları iktidar partisi cebe atıyor. AKP iktidarı geldikleri zaman yüzde birlik kesim 100 liranın 39 lirasını kontrol ediyordu. Geri kalan parayı diğer kişiler paylaşıyordu. 13 yılın sonunda bir kişi 100 liranın 54’ünü kullanıyor. Böyle bir adaletsizlik dünyasının neresinde var. Birileri zenginleşiyor. CHP halka vermeye kalkınca kaynak nerede soruyorlar Ama kendileri bir makama verilen zırhlı aracı çerez parası olarak görüyorlar. 17 milyon yoksulumuz var.

6 milyon 200 bin aile evime ekmeği nasıl getireceğim, çocuğuma yemeği nasıl yapacağım diye kara kara düşünüyor. Bu yolsuzluk dönemine talan dönemine, nüfus suiistimali ile Türkiye’yi bölen, nefret tohumları atan, başta Cumhurbaşkanı oturan zatın söylemleri, iktidar partisinin söylemlerini ters düz edeceğiz. Herkesin birbirini seveceği, görüşü ne olursa olusun, dili dini ırkı ne olursa olsun herkesin sadece insan ve yurttaş gözüyle bakacağı kardeşim diyeceği,  bir Türkiye’yi yaratacağız. Cumhurbaşkanlığı makamında oturan zatın Türkiye’yi bölmesine, kutuplaştırmasına izin vermeyeceğiz.

 

SANDIKTAN KOVALAYACAĞIZ

Halkın helal oylarıyla kimse oynamasın. Cumhuriyet Halk Partisi’ni ne Türkiye’deki, diğer illerdeki ilçelerdeki ne de Artvin’de bir tek helal oyunu onlara kaptırmayacağız. Sandıklarımıza sahip çıkacağız. Gerekirse sandıklarımıza oturacak. Gerekirse sandık hilelerini yapan görevlilerini sandıktan kovalayacağız. Herkes haddini bilecek.

 Bu devletin valisi AKP’nin valisi oldu. Emniyet Müdürü AKP’nin emniyet müdürü oldu. Bürokratları AKP’ nin bürokratları oldu. Almanya’da Bern Büyükelçiliği utanmadan gazete ilan veriyor. AKP’nin vaatlerini savunuyor. Sen hangi parayla veriyorsun o ilanı, sizin, benim verdiğimiz parayla maaşını alan o zat gazetelerde AKP’nin seçim vaatlerin övüyor. “

Sert sözlerle hükümet yüklenen ve coşkulu bir konuşma yapan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başbakanlığında görüşmek üzere hepinizi selamlıyorum!” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmanın ardından tüm partililer ayağa kalkarak ‘Milletçe Alkışlıyoruz’ sloganını kullandılar. İktidarı alkışlarla protesto ettiler.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti. Toplantı bitiminde CHP Grup Başkanvekili ve CHP Artvin İl Örgütü temsilcileri esnaf ziyareti gerçekleştirdiler.

CHP Grup Başkanvekili Levent GÖK, Artvin'den geçtiği Rize'de de seçim çalışmalarına omuz verdi. Yaptığı basın toplantısında aşağıdaki görüşlere yer verdi:

GÖK: “YOKSULLUK TÜRKİYE’NİN KADERİ DEĞİL.”  “ZIRHLI ARAÇLAR MI ÇAY ÜRETİCİLERİ Mİ?”

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, yoksulluğun Türkiye’nin kaderi olmadığını, CHP iktidarında refahtan tüm vatandaşların daha fazla pay alacağını söyledi.

AKP’nin Türkiye’de çoğunluğu yoksulluğa sürüklediğini, asgari ücretin açlık sınırının altında olduğunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) TBMM Grup Başkanvekili Levent Gök, Rize’de düzenlediği basın toplantısnda, AKP’nin yeni hiçbir şey vaadetmediğini, buna karşılık CHP’nin asgari ücretten emeklilere ikramiyeye, çiftçiye mazot desteğinden aile sigortasına kadar toplumun her kesimi için bir değişim ve dönüşüm programı ortaya koyduğunu belirtti.

CHP’NİN ÇAY POLİTİKASI

CHP iktidarında, AKP’nin yıllardır özelleştirme kapsamında tuttuğu Çaykur’un özelleştirme kapsamından çıkartılacağını ve hiçbir şekilde özelleştirilmeyeceğini söyleyen CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, çayda kotayı tümüyle kaldıracaklarını, çayın tamamını Çaykur’un alacağını ve dileyen özel sektör işletmelerinin de Çaykur’dan aynı fiyattan yaş çayı alıp işleyebileceğini kaydetti.

Çay müstahsilini piyasanın insafsız koşullarına terk etmeyeceklerini vurgulayan Gök, organik üretimden kaynaklanan ürün kaybının tamamıyla telafi edileceğini ve çay üreticilerinin emeğinin karşılığını almalarını sağlayacaklarını söyledi. Gök, bunun bir tercih meselesi olduğunu, AKP’nin zırhlı araç sevdasına karşılık CHP’nin kaynakları çay müstahsillerinin refahı için kullanacağını kaydetti.

CHP YAPAR, AKP SATAR

Türkiye Cumhuriyetini kuran CHP’nin ülkede birçok iktisadi teşekkülü de kurduğunu söyleyen Levent Gök, AKP’nin tüm bu kuruluşları satıp savdığını belirterek, “CHP yapar, AKP satar” dedi.

 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ARTVİN

29.7° / 20.1°
  • BIST 100

    9777,46%-0,53
  • DOLAR

    34,16% 0,08
  • EURO

    38,11% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2913,97% -0,65
  • Ç. ALTIN

    4899,30% 0,64