CHP`Lİ GÖK:``TÜRKİYE`NİN CUMHURBAŞKANI`NIN DEĞİL MECLİSİN YETKİLERİNİN ARTTIRILMASINA İHTİYACI VAR``

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Türkiye?nin Cumhurbaşkanının değil, Meclisin yetkilerini artırmaya, vatandaşların özgürlüklerini genişletmeye ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, ? Bu teklifte, kadınlar yok, gençler yok, işsiz yok, esnaf yok, çiftçi yok, i

13.04.2017 11:09:57 0
CHP`Lİ GÖK:``TÜRKİYE`NİN CUMHURBAŞKANI`NIN DEĞİL    MECLİSİN YETKİLERİNİN ARTTIRILMASINA İHTİYACI VAR``

CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök, referanduma sunulan anayasa değişikliği teklifiyle Cumhurbaşkanına verilen yetkilerin sınırsızlığına dikkat çekerek “Bu yetkiler kimde olsa diktatör olur” dedi.

 

Levent Gök, Anayasa değişikliği teklifine niçin “hayır” denilmesi gerektiğini Ankara’nın Sincan Akyurt ilçesinde düzenlediği toplantılarda, yaptığı esnaf ve sivil  toplum kuruluşları ziyaretleriyle vatandaşlara anlattı. 

 

Sincan'da İşitme Engelliler, Ortopedik Engelliler, Yozgatlılar, Çorum İli ve İlçeleri Derneklerini ziyaret ederek yönetici ve üyeleriyle görüştü.  Akyurt’ta,  evet propagandası yapılan bir büroyu ziyaret ederek buradaki vatandaşlarla çay içen Levent Gök,  teklife niçin “hayır” denilmesi gerektiğini anlattı. Gök,  teklife, “Bütün güçler tek bir adamda toplanmasın, yasama, yürütme ve yargı ayrı olsun, ülkenin rejimi dikta değil demokrasi olsun” diye “hayır” dediklerini bildirdi.

 

Akyurt Kaymakamı ve Emniyet Müdürlüğünü de ziyaret eden Levent Gök, Sincan ve Akyurt’ta vatandaşlarla yaptığı toplantılarda ise anayasa teklifi kabul edilirse bir kişinin tek başına, Cumhurbaşkanı olarak yürütmeyi, bir partinin genel başkanı olarak yasamayı ve denetimi, Hâkimler ve Savcılar Kurulu ve Anayasa Mahkemesi üyelerinin çoğunluğunu atayarak da yargıyı kontrol edeceğini hatırlattı. Gök, “Dünyada hiçbir örneği olmayan bir sistemi, eşi olmayan bir tabloyu dayatıyorlar. Neden evet denilmesi gerektiğini anlatamayıp saçma sapan şeyler söylüyorlar. Tek adam projesine kim Cumhurbaşkanı olursa olsun karşıyız. Çünkü bu yetkiler kime verilirse verilsin bir diktatör doğurur” dedi.

 

Gök, gerçek bir anayasanın vatandaşların hak ve özgürlüklerini düzenlemesi gerektiğini, referanduma sunulan metnin ise sadece Cumhurbaşkanının yetkilerini genişlettiğini ifade etti. Bu yönüyle değişikliğin sahte ve tuzak bir anayasa olduğunu vurgulayan Levent Gök, “Halkımız bu tuzağı, 16 Nisan’da hayır oylarıyla bozacak” diye konuştu.

 

Levent Gök, Türkiye’nin Cumhurbaşkanının değil, Meclisin yetkilerini artırmaya, vatandaşların özgürlüklerini genişletmeye ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, “ Bu teklifte, kadınlar yok, gençler yok, işsiz yok, esnaf yok, çiftçi yok, işçi yok, memur yok, emekli yok. Hiç kimse yok. Sadece bir kişiye verilen sınırsız yetkiler var” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19