CHP`Lİ KOÇ,``OSLO BELGESİ``Nİ AÇIKLADI

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik`in "Kılıçdaroğlu Oslo belgelerini açıklamazsa istifa etsin" sözlerinin ardından CHP Sözcüsü Haluk Koç CNN Türk canlı yayınında protokol metnini gösterdi.

Siyaset 22.10.2015 17:19:54 0
CHP`Lİ KOÇ,``OSLO BELGESİ``Nİ AÇIKLADI

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'in "Kılıçdaroğlu Oslo belgelerini açıklamazsa istifa etsin" sözlerinin ardından CHP Sözcüsü Haluk Koç CNN Türk canlı yayınında protokol metnini gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Teke Tek yayınındaki "Oslo belgelerini gördüm" iddiasının ardından parti sözcülerinin karşılıklı açıklamalar geldi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'in "Açıklayamazsa istifa etsin" çıkışına CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, Habertürk TV canlı yayınında yanıt verdi:

 

 

"İstifa diye bir müessesenin gerçerli olabileceği aklına gelmiş, bu önemli bir gelişme. Oslo ile ilgili Eylül 2012 tarihinde CHP Sözcüsü olarak daha önce basına sızan kayıtlar dışında bir mutabakat metnini bir basın toplantısı ile açıklamıştım. AKP cenahından bu konuda hiçbir şey gelmedi. O masada garantör olarak ingiltere, PKK adına bir temsilci oturuyor ve devlet adına görevlendirenler de orada. 11 maddede Türkiye'deki eğitim sisteminden anayasal düzene kadar, kamu görevlilerin atanmasına kadar, KCK yapılanmasının gözetimine kadar her şey madde madde ifade edilmiştir. Masanın altında şantaj, pusu her şey var. imralı boyutu ayrı bir olay. Bir tarafta 'Benim başkanlık arzum gerçekleşene kadar sizden şunları istiyorum' diğer tarafta 'Ben de ev hapsinden tutup koşullarımın iyileştirilmesini istiyorum' gibi kişesel çıkarların üzerine kurulmuş bir masa."

Protokolü gösterdi

haluk koc protokol1

Daha sonra bağlandığı CNN Türk yayınında protokol metnini gösteren Haluk Koç, Ömer Çelik'e Ankara patlaması üzerinden istifa hatırlatması yaparak şunları söyledi:

Kürt kardeşlerimize çok açık çağrıda bulunduk. Eşit yurttaş olacağız ama terör örgütünün vesayetinden sizlerin çıkmanız gerekiyor demiştik. Şimdi illegal, hukuk devleti kuralları dolanılarak bir devlet bir terör örgütünün muhataplığına savunulmuştur.

Burada o zaman MİT Müsteşarı olarak görev yapan kişi, “Nasıl olsa orası özerk bölge olacak” diye söz verdi. Burada 9 madde içerisinde Türkiye’nin anayasal düzeni, kamu düzeni bir illegal terör örgütüyle masada tartışılır durumda. Bizim itirazımız bunadır. Bir terör örgütüyle ne şartlar görüşülür, ancak dışarıdan silah bıraktırma koşuluyla görüşülür.


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00