CHP`Lİ SAĞLAR:``ÖLENLERİN SAYISI BİLİNMİYOR``

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar,kaybettiğimiz gençlerin tam sayısını kimse bilmiyor.Yaptığım araştırmada her seferinde farklı sayılar çıktı. Çünkü ?sorduğum sorulara? cevap veremediler. Böyle bir durum ancak iç savaşlarda görülür.?dedi.

Siyaset 7.08.2015 23:33:28 0
CHP`Lİ SAĞLAR:``ÖLENLERİN SAYISI BİLİNMİYOR``

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar,kaybettiğimiz gençlerin tam sayısını kimse bilmiyor.Yaptığım araştırmada her seferinde farklı sayılar çıktı. Çünkü “sorduğum sorulara” cevap veremediler. Böyle bir durum ancak iç savaşlarda görülür.”dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle ölen gençlerin tam sayısının bilinmediğini bu konuda hiçbir güvenilir kaynak, devletin kurumları da dahil çalışma yapmadığını belirterek, “Bu durum beni korkunç bir düşünceye sevk etti. Kahroldum! Böyle bir durum ancak iç savaşlarda görülür” dedi.

Ülkeyi kan gölüne dönmesinde AKP ve MHP’nin başrol oynadığını ileri süren Fikri Sağlar, Devlet Bahçeli’nin 7 Haziran akşamından beri yaptığı tek iş, kaostan medet uman Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’nin değirmenine su taşımak olduğunu söyledi.

Bahçeli’yi sert bir şekilde eleştiren Sağlar, Bahçeli’nin izlediği yol Türkiye’yi kaosa götürdüğünü bu yolda yürümeye devam ettiği takdirde çıkabilecek iç savaşın Erdoğan ile birlikte faillerinden biri olacağına dikkat çekti.

Sağlar, MHP’nin bugüne kadar gelmiş geçmiş en anlamsız, ülkeye zarar veren bir siyaseti uygulayan bir parti konumunda olduğunun altını çizerek şunları söyledi:

“Zaten Devlet Bahçeli’nin 7 Haziran akşamından beri yaptığı tek iş, kaostan medet uman RTE ve AKP’nin değirmenine su taşımak olmuştur. Halkın AKP’den kurtulmasının sevincini henüz yaşayamadan, aynı gün yani seçim akşamı, “erken seçim” diye bağırmıştır. TBMM Başkanı’nı AKP’ye vererek, 13 yıllık baskıcı, hırsızlık ve usulsüzlüklerle dolu olan bir dönemi yeniden başlatmıştır.

TÜRKİYE’Yİ BUNLARA BIRAKAMAYIZ

60 gündür, umutları yok eden bir politika izlemektedir. Sözleriyle insanlar arası düşmanlık yaratmaktadır. Adeta ülkemizdeki farklılıklara kin ve nefretle yaklaşmaktadır.60 gündür, çözümsüzlük üzerine oturan, demokrasi dışı, AKP yandaşı bir siyaset yapmaktadır. Bugüne kadar izlediği yol Türkiye’yi kaosa götürmektedir. Şayet bu yolda yürümeye devam ederse çıkabilecek iç savaşın RTE ile birlikte faillerinden biri olacaktır. Türkiye’yi bunlara bırakamayız”

MHP, TÜRKİYE’YE EN BÜYÜK KÖTÜLÜĞÜ YAPMIŞTIR

MHP’nin 7 Haziran seçiminin sonuçlarını iyi okuyamadığını belirterek “MHP Türkiye’ye en büyük kötülüğü yapmıştır. Yaptığı siyaset; 13 yıllık AKP iktidarını devam ettirmek, Türkiye’nin demokratik açılımını engellemek olmuştur.Şimdi bundan sonra bitmiş tükenmiş ve halkın istemediği bir iktidarın yeniden kurulmasına neden olacaktır. Bugüne kadar gelmiş geçmiş bence en anlamsız, ülkeye zarar veren ülkeye siyaseti uygulayan bir parti konumundadır. 13 yıldır Türkiye’yi kötülüğe, karanlığa doğru götürdüğü bilinen bir iktidarı hâlâ ayakta tutuyorsa, buna Meclis Başkanı’nı seçtirerek başlıyorsa düşünmek gerekir.” ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ ÜLKEYİ KAN GÖLÜNE DÖNÜŞTÜRDÜ

Ülkeyi Kan gölüne dönüştürenlerden birinin de Devlet Bahçeli olduğunun altını çizen Sağlar, açıklamasına şöyle devam etti:

“Şöyle geçen yakın zamanı anımsayalım;20 Temmuz günü, Suruç’ta düzenlenen bombalı saldırıda, 31 genç hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı. Ardından hemen her gün ölüm haberleri gelmeye başladı. Müthiş bir vahşetle başlayan ve önü alınamaz bir şekilde devam eden katliamlar ülkeyi kan gölüne dönüştürdü. Sanki biri ateşin üzerine benzin dökerek yangını cehennem ateşine çevirdi. Aslında o biri bellidir. Verilen demeçlerle diğerinin de ismi belli olmuştur. Peşi sıra yayılan olaylarla son 15 günde ülke içinde 58, sınır dışında atılan bombalarla 200 kişinin öldüğü söyleniyor. Son 6 günde MHP’nin hanesine yazılan bu sayının 19’u aştığı iddia ediliyor.

ÖLENLERİN SAYISI BİLİNMİYOR

Dikkat edin kimse kaybettiğimiz gençlerin tam sayısını bilmiyor. Bu durum beni korkunç bir düşünceye sevk etti. Kahroldum! Hiçbir güvenilir kaynak, devletin kurumları da dahil, bu konuda bir çalışma yapmamış. Yaptığım araştırmada her seferinde farklı sayılar çıktı. Çünkü “sorduğum sorulara” cevap veremediler. Böyle bir durum ancak iç savaşlarda görülür.”

 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN

 


30.1° / 18.2°
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,54% 0,01
  • EURO

    34,81% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2429,62% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61