CHP MERSİN İL BAŞKANI ÖZYİĞİT`TEN ``ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ`MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, iktidarın yüzde 80`den fazla medya kuruluşunu ele geçirdiğini, ele geçirmedikleri üzerinde ise, baskı kurduğu bir ülkede hala mesleğinin onurunu koruyan basın emekçilerinin gününü kutladı.

9.01.2017 11:09:53 0
CHP MERSİN İL BAŞKANI ÖZYİĞİT`TEN ``ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ`MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, iktidarın yüzde 80'den fazla medya kuruluşunu ele geçirdiğini, ele geçirmedikleri üzerinde ise, baskı kurduğu bir ülkede hala mesleğinin onurunu koruyan basın emekçilerinin gününü kutladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında; gazetecilerin hiç olmadığı kadar büyük bir baskı altında olduğuna dikkat çekti.

212 sayılı Basın Yasası’nın kabulünün üzerinden geçen 56 yıla rağmen hala pek çok gazetecinin kendi iş kolunun yasası olan 212 sayılı yasaya tabii olmadan çalıştığına dikkat çeken Özyiğit, şunları söyledi:

“Halkın haber alma hakkının güvencesi olan gazeteciler, güvencesiz. AKP iktidarında; gazetecilere yönelik baskı artarak devam etti. İfade ve basın özgürlüğünün gerilediği Türkiye’de sayısız gazeteciye davalar açıldı. Çok sayıda gazeteci tutuklandı. Her olayda yayın yasağı getiren iktidar, halkın haber alma hakkını engelliyor. İnternet üzerinden haber sitelerine erişimi engellemeyi alışkanlık haline getiren AKP döneminde sansür arttı."

Tüm baskılara, işsiz bırakılma, tutuklanma tehditlerine rağmen ifade ve basın özgürlüğü için mücadele veren onurlu gazetecilerin olduğuna vurgu yapan Özyiğit, “Bağımsız ve tarafsız basın anlayışının her geçen gün zedelendiği ülkemizde, meslek onurunu korumak için çaba gösteren, gazetecilerin günü kutlu olsun” dedi.

 
 
ARTUKLU HABER AJANAI-MERSİN

31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19