CHP MİLLETVEKİLİ GÖK HACETTEPE ÜNİVERSİTESİNDE YAŞANAN ULAŞIM ÇİLESİNİ TBMM`YE TAŞIDI

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök,Hacettepe Üniversitesi Beytepe Yerleşkesi`nde yaşanan Ulaşım Sorunları Hakkında TBMM Başkanlığına Soru Önergesi verdi.

27.12.2017 08:57:59 0
CHP  MİLLETVEKİLİ GÖK HACETTEPE ÜNİVERSİTESİNDE YAŞANAN ULAŞIM ÇİLESİNİ TBMM`YE TAŞIDI

CHP Ankara  Milletvekili Levent  Gök,Hacettepe Üniversitesi Beytepe Yerleşkesi'nde yaşanan Ulaşım Sorunları Hakkında TBMM Başkanlığına Soru Önergesi  verdi.

 

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök konuya ilişkin yaptığı açıklamada;''Hacettepe Üniversitesi, Beytepe Kampüsü’nde öğrenim gören gençlerimiz okullarına ulaşımda büyük güçlükler yaşamaktadırlar. Şehir merkezinden yerleşkeye giden otobüs seferleri yetersiz kalmakta, farklı yollarla Beytepe Köprüsü’ne giden öğrenciler yürüyerek, otostop ya da taksi aracılığıyla güvensiz ve pahalı yollar ile okula ulaşmaktadırlar. Beytepe Yerleşkesi’nin ulaşım olanaklarının geliştirilmesi ile binlerce öğrencinin mağduriyetinin giderilmesi mümkündür.''Diyen Chp Ankara Milletvekili Levent Gök tarafından soru önergesi ile Meclis Başkanlığına verdiği sordu önergesi ile Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, talep etti.

 

 

İşte CHP Ankara Milletvekili Levent GÖK Tarafından TBMM Başkanlığına verilen soru önergesi;

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim.

                                                                            

                                                                     Levent GÖK

Ankara Milletvekili

 

          Hacettepe Üniversitesi, Beytepe Kampüsü’nde öğrenim gören gençlerimiz okullarına ulaşımda büyük güçlükler yaşamaktadırlar. Şehir merkezinden yerleşkeye giden otobüs seferleri yetersiz kalmakta, farklı yollarla Beytepe Köprüsü’ne giden öğrenciler yürüyerek, otostop ya da taksi aracılığıyla güvensiz ve pahalı yollar ile okula ulaşmaktadırlar. Beytepe Yerleşkesi’nin ulaşım olanaklarının geliştirilmesi ile binlerce öğrencinin mağduriyetinin giderilmesi mümkündür.

Bu bilgiler ışığında:

  1. Beytepe Yerleşkesi’nin yıllardır süregelen ulaşım sorununa neden herhangi bir çözüm üretilmemektedir?
  2. Hacettepe Üniversitesi öğrenci semt servisleri hangi semtlere günde kaç sefer yapmaktadır? İhtiyaca istinaden semtlere ek sefer konması düşünülmekte midir?
  3. Şehir merkezinden Beytepe’ye belediye otobüsleri günde kaç sefer düzenlemektedir? Bu seferlerde taşınan yolcu sayısı kaçtır?
  4. Beytepe’den şehir merkezine belediye otobüsleri günde kaç sefer düzenlemektedir? Bu seferlerde taşınan yolcu sayısı kaçtır?
  5. 2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında Beytepe Yerleşkesi’nde eğitim gören öğrenci sayılarını açıklar mısınız? Bu yıllarda kampüse düzenlenen belediye otobüsü seferlerinin günlük sayısı nedir?
  6. Beytepe köprüsünde bulunan metro durağından Beytepe Yerleşkesi’ne bağlantı yapılması veya metro istasyonundan ring otobüs seferleri düzenlenmesi düşünülmekte midir?
  7. 2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında Beytepe Köprüsü ve Beytepe Yerleşkesinden otostop aracılığı ile gerçekleşen yolculuklarda kaç suç olayı meydana gelmiştir? 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9886,4%1,75
  • DOLAR

    32,55% 0,21
  • EURO

    34,95% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2458,08% 0,91
  • Ç. ALTIN

    4014,34% 0,56