CHP ANKARA İL BAŞKANI YILMAZ`DAN TARHAN`A BÜYÜK TEPKİ

CHP Ankara il Başkanı Necati Yılmazi,CHP Ankara İl Örgütü olarak, Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın isitfası ve ardından yaptığı açıklamaları üzüntüyle karşıladıklarını açıkladı.

2.11.2014 12:58:12 0
CHP ANKARA İL BAŞKANI YILMAZ`DAN TARHAN`A BÜYÜK TEPKİ

CHP Ankara il Başkanı Necati Yılmazi,CHP Ankara İl Örgütü olarak, Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan’ın isitfası ve ardından yaptığı açıklamaları üzüntüyle karşıladıklarını açıkladı. 

CHP Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

``Sayın Milletvekili bu açıklamalarında samimi ise; partimizin iktidar odaklı çalışmalarının parçası olarak 1 Kasım 2014 tarihinde Antalya’ da yapılan, çağrılı olduğu Meclis Gurubu Çalıştayına katılıp, bu düşüncelerini açıklayarak çözüm politikaları önerebilirdi. Bunun da öncesinde, bu düşünce ve değerlendirmelerini partinin yetkili kurullarıyla ve örgütlerimizle paylaşabilirdi. İstifası öncesinde bu ihtiyacı duymayan sayın Tarhan, Parti Örgütlerimizden ne denli uzak olduğunu bu tutumuyla da göstermiştir.

Sayın milletvekilinin Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık makamları üzerinde oluşan yönetim boşluğunun belirginleştiği, bölgemizde ve ülkemizde yaşanan sorunların giderek derinleştiği, son günlerde kamuoyunun üzerine yoğunlaştığı iş cinayetlerinin tartışıldığı bu süreçte, tıpkı Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında olduğu gibi gündemi değiştirerek,  Davutoğlu’na suflörlük yapar şekilde kaleme aldığı açıklamasının tarihi ve içeriği de dikkat çekici olduğu kadar, aynı zamanda manidardır.

Cumhuriyet Halk Partisi; Cumhuriyete ve kuruluş değerlerine sahip çıkmaya, ülkemizdeki demokrasi taleplerimizle uyumlu şekilde parti içi demokrasiyi güçlendirmeye, iktidar hedefimizi bireysel ikbal arayışı ile yapılan politikaların önünde tutmaya, partimizin siyasal ve toplumsal tabanını genişletmeye, toplumcu ve özgürlükçü sol değerlerle beslenmeye, böylece iktidara hazırlandığımız bu süreçte, ülkenin tüm sorunlarına yönelik çözüm politikaları üretmeye kararlılıkla devam etmektedir. Elbette ki siyaset; emek verilerek,  sorumlulukla davranılarak, toplumsal kaygılar öne çıkarılarak ve kolektif biçimde işletilmesi gereken bir süreçtir.

Bireysel ikbal arayışı içinde olanların, bu umutlarının tükenmesi, partimizin iktidar odaklı siyasetinin belirginleşip kurumsallaştığının önemli bir göstergesidir. Biliyoruz ki iktidar; umudunu ve coşkusunu yitirmeden, kurumsallık ve kararlılıkla yürütülen çalışmaların sonucudur.``Dedi.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,60%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88