CHP BURSA İL BAŞKANI KARACA: "MASALI BIRAKIN ŞU YARIM İŞLERİ BİTİRİN!"

CHP Bursa İl Başkanı İsmetKaraca'dan AKP'ye mesaj: "İnegöllü hemşerilerimiz size en yüksek oyu verdi, hizmet bekliyor. Masalı bırakın, şu yarım işleri bitirin!"

Siyaset 19.08.2020 14:18:00 0
CHP BURSA İL BAŞKANI KARACA:

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, yerel veya merkezi iktidar eliyle yarım bırakılmış projeler mezarlığına döndürülen Bursa'yı adım adım gezmeye devam ediyor. Yarım kalan ya da hakedişini fazlasıyla peşin alan müteahhiti tarafından terk edilen projeleri tek tek gündeme taşıyan Karaca bu kez İnegöl'deydi. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Aysel Okumuş ve İnegöl Belediye Meclisi Üyesi Erkan Dönmez ile birlikte İnegöl İlçe Başkanı Kemal Torun ve yönetimini ziyaret eden Karaca, ardından bir dizi inceleme ve temaslarda bulundu.

"İNEGÖL BELEDİYE BİNASI BİLE, ÇÜRÜMEYE TERK EDİLMİŞ DURUMDA"

İlçe binasından çıktıktan sonra esnafla selamlaşıp hayırlı işler dileklerini ileten CHP heyeti yaya olarak, yıllardır çürümeye terk edilen İnegöl Belediye hizmet binası inşaatına geçti. Burada açıklamalarda bulunan CHP'li İnegöl Belediye Meclisi Üyesi Erkan Dönmez, belediye binasının 2017'de 51 milyon TL’ye ihale edildiğini, İnegöl Belediyesi'nin bu iş için 35 milyon TL kredi çektiğini hatırlatarak, "Müteahhit firma 17 milyon TL’lik hak edişini aldıktan sonra işi bırakıp kaçtı gitti. Açılan dava iki yıl sürdü. Bu inşaat karın yağmurun altında atıl hale geldi. Yaşanan süreç ile birlikte inşaata başlandı ama ekstradan 50 milyon TL maliyet çıkmış durumda. O gün 51 milyon TL’ye bitecek olan binanın bugün 100 milyon TL’ye biteceği söyleniyor. Çekilen kredi de bankaya faiziyle ödendi, maliyet katlandı" dedi. Dönmez, bu bölgenin kent meydanı olması için daha önce partisince proje hazırladıklarını da hatırlatarak, “Biz bir an evvel bu binanın bitirilmesini talep etmekteyiz” dedi.

"YARIM KALAN İŞLERDEKİ MALİYET FARKI VATANDAŞIN CEBİNDEN ÇIKIYOR"

Yarım kalan işlerden dolayı fazladan harcanan paranın vatandaşın cebinden çıktığını belirten CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca kamu yatırımlarında kaynakların doğru kullanılmadığı örneklerin çok fazla olduğunu vurguladı. Karaca, İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediyeleri CHP'ye geçtikten sonra hizmetler için milyonlar ayrılabildiğine dikkat çekerek, "CHP'li büyükşehir belediyelerimiz para basmıyor. Bütçeler AKP dönemindeki ile aynı ama kaynakları doğru kullanıyorlar, vatandaşa en güzel şekilde hizmet gidiyor. İnegöllü hemşerilerimiz AKP'ye en yüksek oyu verdiği halde hizmet alamıyor. Buradan sesleniyoruz, masalı bırakın, şu yarım işleri bitirin!” dedi.

İLÇE BAŞKANI TORUN, MÜTEAHHİTİN HAKEDİŞ FAZLASI ALDIĞINI HATIRLATTI

CHP Heyeti daha sonra 2019'da bitirilmesi planlanan, 2020'nin ağustos ayına gelmemize rağmen, neredeyse başlangıç aşamasında terk edilmiş bekleyen Hocaköy Barajı sahasında incelemelerde bulundu.

CHP İnegöl İlçe Başkanı Kemal Torun, Hocaköy barajında müteahhitin fazladan hakediş alıp kaçtığını hatırlatarak, “Hocaköy Barajı'nın 2019 haziran ayında biteceği söylenmişti. Yerinde yaptığımız incelemede işin yüzde 30’unun kaldığını görüyoruz. Müteahhitin hakediş fazlası alıp kaçtığını duyuyoruz. İnegöl Uludağ’ın eteğinde ama Türkiye’nin en pahalı su tüketen şehirlerinden bir tanesi. 2014 yılında İnegöl’ün her yerinden kaliteli su içeceği sözü verilmişti. Bugün bu baraj bitmedi, milletvekilimiz bunu Meclise taşıyacak, kamuoyunun gündemine getirecek" şeklinde konuştu.

HUZUR MAHALLESİ'NİN HUZURUNU KAÇIRAN ADALETSİZLİĞE DİKKAT!

CHP heyeti yarım kalan projelerdeki incelemelerinin ardından Huzur Mahallesi Muhtarı Mehmet Salih Dayan ile Doğu Gücü Spor Kulübü Başkanı Sinan Ekin'i ziyaret etti.

AKP'li belediyenin yönettiği İnegöl'de, CHP'ye yüksek oy çıkan Huzur Mahallesi ise "cezalandırma" operasyonlarından mustarip. Sosyal ve sportif tesislerle halka dokunmayı, gençleri sportif faaliyetlerle sarmayı hedefleyen Huzur Mahalleliler, Doğugücü Spor Kulübü ya da mahallenin eksikleri ile ilgili taleplerde bulunmak üzere gittikleri İnegöl Belediyesi'nde "Oy verdiniz mi ki bizden hizmet istiyorsunuz?" sözlerine çok üzüldüklerini anlatıyorlar:

"AKP'li belediye sadece AKP'lilerden mi vergi topluyor ki, sadece AKP'lilere hizmet versin? Taleplerimize karşılık 'sanki bize oy mu verdiniz ki şimdi hizmet istiyorsunuz?' diye bize ayar çekenlere mesajımız var. Büyükşehirlerini CHP'nin yönettiği İstanbul ve Ankara'da böyle bir cümle hiç gündeme gelmedi. Ayrımcılık olmadı. Günler geçiyor, seçim zamanı yine geliyor, İnegöl Belediyesi'ni yöneten AKP'liler sordukları o çirkin sorunun cevabını sandıkta bir kez daha alacaklar, hiç merak etmesinler!"

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-BURSA


24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22