CHP BURSA İL BAŞKANI NİHAT YEŞİLTAŞ'TAN İSRAİL'E TEPKİ

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, İsrail'in, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği ve en az 500 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya sert tepki gösterdi.

Siyaset 19.10.2023 11:42:00 0
CHP BURSA İL BAŞKANI NİHAT YEŞİLTAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, İsrail'in, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği ve en az 500 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya sert tepki gösterdi.


CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş İsrail'in Gazze'deki hastaneye yönelik insanlık dışı saldırısına ilişkin açıklama yaptı.


Yeşiltaş’ın açıklaması şu şekilde:


‘’İsrail’in 17 Ekim 2023 Hamas’ın sivil hedeflere yönelik kanlı saldırısı ile başlayan ve İsrail’in Gazze’yi gece gündüz demeden, sivillerin insani yardımlara erişimlerini engelleyerek bombalaması ile devam eden olaylar 17 Ekim 2023 akşamı İsrail’in bir hastaneyi hedef almasıyla mevcut tablonun kabul edilemezliğini bir kat daha artırdı.


İsrail’in şiddetini artırdığı ve binlerce sivil, masum çocuk ve kadınların da hayatını kaybettiği saldırıların daha vahim bir tabloya dönüşmesi gerçeği karşısında birçok Batılı ülkenin suskunluğu ve gerçekleri gizlemeye dönük çabaları son derece tehlikeli ve İsrail’i insanlık dışı eylemlere yöneltmesi açısından cesaret vericidir.


Masumları, kadınları, çocukları doğrudan hedef alan, hastaneleri, okulları vuran İsrail’in işgalci zihniyeti kabul edilemez. İsrail’in bu kanlı eylem sonucunda uluslararası hukuk önünde ve vicdanlarda hesap vermesi kaçınılmazdır.
İsrail son saldırısıyla birlikte insanlığa karşı suç işlemiştir. Bunun adı cinayettir, katliamdır. Elektriğe, suya erişimi keserek Gazzelileri temel insan haklarından mahrum bırakmak insanlık suçudur. 
İsrail’in uluslararası hukuka ve vicdana asla sığmayacak vahşetinin durdurulması için ülkeleri, uluslararası toplum ve kuruluşları, tüm insanlığı İsrail’in işgalci zihniyeti karşısında harekete geçmeye ve bir kez daha barıştan yana ses çıkarmaya davet ediyorum.'' Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-BURSA
 


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19