CHP Bursa İl Örgütü Ata’nın huzurundaydı
Cumhuriyet Halk partisi Bursa İl Örgütü, aramızdan ayrılışının 82. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzuruna çıktı. CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca örgütle birlikte Atatürk Anıtına çelenk koydu.
Cumhuriyet Halk partisi Bursa İl Örgütü, aramızdan ayrılışının 82. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzuruna çıktı. CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca örgütle birlikte Atatürk Anıtına çelenk koydu.
İlçe başkanları, İl Gençlik ve Kadın Kolları, partililer ve yurttaşların katılımıyla düzenlenen anma töreninde konuşan CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Türkiye Cumhuriyeti ve CHP’nin kurucusu, büyük asker ve devlet adamı Atatürk’ü anarken, onun ilke ve devrimlerine, demokrasiye, tam bağımsızlığa, insan haklarına, barış ve özgürlüğe olan inancını da tekrarlayarak şunları söyledi:
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sadece Kurtuluş Savaşı’nı kazanmış bir başkomutan, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanımız değildir. O, aynı zamanda milletini içine sürüklendiği cehaletten kurtarmak için gecesini gündüzüne katan bir başöğretmen, Lâtin kökenli yeni Türk alfabesini hazırlayan, dili sadeleştiren bir Türkçe sevdalısı, din ile devlet işlerini ayırarak laik toplum yapısını oluşturan bir sosyolog, Türk milletini çağdaş uygarlığa taşıyan bir devrimci ve devleti ayakta tutacak hedefleri ve ilkeleri ortaya koyan bir düşünce adamıdır. Döneminin bütün liderleri 20'nci yüzyılın anıları içinde unutulup gitmişken; Atatürk'ü ilkeleri ve rehberliğiyle 21'nci Yüzyıla taşıyan, işte bu niteliklerden her birini kişiliğinde buluşturmuş olmasıdır.”
Atatürk'ün önderliğinde, "Türkiye'yi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarma" hedefiyle başlatılan hamlelerin her birinin, Türkiye Cumhuriyeti'ni bugünlere getiren en önemli itici güç olduğunun altını çizen Karaca, “Türk Milleti Büyük Önderini hiçbir zaman unutmayacaktır” dedi.
ARTUKLU HABER AJANSI-BURSA
-
1
GÖKHAN ÇELİK;''TURİZM'DEN ŞİKAYET ALAN İLLERİN BAŞINDA MARDİN GELİYOR''
-
2
Mardin'in Artuklu İlçesinde Büyük Asfalt Seferberliği
-
3
Çolakoğlu Metalurji Spor Kulübü’nden Madrid Büyükelçiliği’ne Anlamlı Ziyaret
-
4
Başkan Akgün Kanal 23'te 'Melisa İle Yaşama Dair' Programına Konuk Oldu
-
5
ASOF'tan Türkiye Genelinde Su Kaynakları Temizlik Hareketine Çağrı
-
6
Hilvanlı Öğrencilerin Sinema Heyecanı
-
7
DOĞAN BEKİN; “YİTZHAK KROİZER’İN FİLİSTİNLİLERE YÖNELİK NEFRET SÖYLEMLERİNİ ŞİDDETLE KINIYORUZ”
-
8
KATİL İSRAİL VE İŞBİRLİKÇİSİ ABD SİYAH ÇELENK BIRAKILARAK PROTESTO EDİLDİ
-
9
Aliağa’da Ücretli Otopark Uygulaması Başlıyor
-
10
Başkan Şahin Mamak'ta Öğrencilerle Fidan Dikti
-
11
TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ ENCÜMENİNDEN AÇIKLAMA
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74



