CHP GRUP BAŞKANVEKİLLERİ SORULARI CEVAPLADI

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "AK Parti`nin teklifini CHP Merkez Yönetim Kurulu`na ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu`na sunacağız. Oradan alacağımız kararı kendilerine bildireceğiz" dedi.

Gündem 14.01.2014 22:31:42 0
CHP GRUP BAŞKANVEKİLLERİ SORULARI CEVAPLADI


CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli`nin ziyaretine ilişkin, Grup Başkanvekilleri Muharrem İnce ve Engin Altay ile basın mensuplarına açıklamada bulundu. 

Bozdağ ve Canikli`nin HSYK`ya ilişkin anayasa değişikliği konusunda parti ve hükümetlerinin görüşlerini kendilerine ilettiklerini bildiren Hamzaçebi, "Bu konuda siyasi partiler arasında oluşturulacak bir müşterek komisyonun çalışması şeklinde bir öneri getirdiler" dedi. 

Bu çalışmanın, dört veya üç siyasi parti ile olabileceği gibi sadece AK Parti ve CHP ile olabileceği şeklinde de bir görüşün ifade edildiğini vurgulayan Hamzaçebi, şöyle konuştu: 

"Biz kendilerine bu konuda HSYK ile ilgili anayasa değişikliği konusunda iki hassasiyetimizi ilettik. Birincisi halen görüşülmekte olan ve anayasaya aykırılığı sabit olan teklifin görüşmelerinin durdurulması veya onun geri çekilmesi konusundaki, baştan beri ifade ettiğimiz hassasiyetimizi dile getirdik. İkinci olarak halen yürütülmekte olan rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarının hiçbir şekilde engellenmemesi ve bunların devam ettirilmesi. Bu konulardaki görüşlerimizi ifade ettik. Onlar Adalet Komisyonunda görüşülen teklifin durdurulmasıyla ilgili görüşlerini bizim konuyu yetkili organlarımızda değerlendirdikten sonra vereceğimiz karara göre değerlendireceklerini ifade ettiler." 

AK Parti`nin teklifini CHP Merkez Yönetim Kurulu`na (MYK) ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu`na sunacaklarını bildiren Hamzaçebi, "Oradan alacağımız kararı kendilerine bildireceğiz. İlk MYK toplantımızda konuyu görüşeceğiz. MYK`nın henüz günü ve saati belirlenmedi. Bu yarın olabilir veya en geç perşembe günü gerçekleşir diye düşünüyorum" değerlendirmesini yaptı. 

Bu sürede komisyonun çalışmalarını tamamlayabileceğinin sorulması üzerine ise Hamzaçebi, "Onu şu şekilde bize ifade ettiler: CHP`den eğer bu konuda olumlu görüş gelir ise yani birlikte anayasa değişikliği konusunda çalışma şeklinde bir olumlu görüş gelir ise o görüş çerçevesinde, eğer bitmemişse komisyon aşamasında durdurabileceklerini veya genel kurul aşamasına bunu getirmeyeceklerini bize söylediler" yanıtını verdi. 

Hamzaçebi, bir soru üzerine Bozdağ ve Canikli`nin anayasa değişikliği konusunda bir süre öngörmediklerini belirterek, "Ama böyle bir çalışma başlar ise bunun belli bir sürede bitirilmesi gerektiği yönündeki niyetlerini bize ifade ettiler ama bir süre konuşulmadı" dedi. 

Hamzaçebi başka bir soru üzerine içerikle ilgili konuşmadıklarını, öneriyi yetkili organlarına götüreceklerini tekrarladı.



ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00