CHP KESTEL İLÇE BAŞKANI;“BU BİNA, DERNEKLER YERLEŞKESİ OLSUN!”

CHP Kestel ilçe Başkanı Doğan’dan, milyonları sokağa atan belediyeye öneri

Siyaset 1.01.2021 17:08:00 0
CHP KESTEL İLÇE BAŞKANI;“BU BİNA, DERNEKLER YERLEŞKESİ OLSUN!”

Cumhuriyet Halk partisi Kestel İlçe Başkanı Hatice Doğan, ilçe Devlet Hastanesi bitişiğinde Kestel Belediyesi tarafından otel olarak inşaatı tamamlandıktan sonra kiracı bulunamadığı için atıl durumda bırakılan binanın, Kestel halkının yararlanacağı bir şekilde değerlendirilmesini talep etti. Doğan, binanın Kestel Dernekler Yerleşkesi olarak kullanılmasını önerdiği basın açıklamasında, Kestel Belediyesi’nin iyi yönetilemediğinin de altını çizdi.

 

CHP’li Kestel Belediye Meclisi üyeleri, ilçe yöneticileri ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Özge Tanrıkulu’nun da katıldığı basın açıklamasında, salgın koşullarına rağmen söylenmesi gerekenleri söyleme, yapılması gerekenleri yapma çabası içinde olduklarını vurgulayan İlçe Başkanı Doğan, şunları söyledi:

 

“Bundan bir ay önce Kestel Belediyesi’nin sosyal tesislerinde tüyü bitmemiş yetimin de hakkının olduğu ve bu hakkın korunmadığından bahsederek, zamanında 6 milyon liraya yapılmış, şu anki değeri ise değeri 15 milyon olan ve atıl durumdaki sosyal tesislerin pandemi döneminde esnafımızı desteklemek üzere kullanılmasını önermiştik. Görüyoruz ki, AKP’li Belediye Başkanı Önder Tanır, muhalefetin tüm çağrılarına, söylemlerine, yol gösterici ve ilçe halkının menfaatlerine olacak çağrılarına kulaklarını tıkamış durumda.Her zaman söylüyoruz, Aklın yolu birdir. Eğer bir ilçede yöneticiyseniz, o ilçenin dinamiklerine, sivil toplum örgütlerine, halkına ve hatta muhalefetine kulak vermek zorundasınız. Bunları yapmazsanız, diktatörden bir farkınız kalmaz.”

“2018’DE YAPIMI TAMAMLANDI, ÇÜRÜMEYE TERK EDİLMESİN”

 

Devlet Hastanesi yanında otel olarak kullanılmak üzere inşaatı tamamlanan 7.500 m2 kapalı alanlı binanın da 2018’den buyana kaderine terk edilmiş bir şekilde tıpkı belediye sosyal tesisleri gibi çürümeye bırakılmış olduğunu kaydeden Doğan şöyle konuştu:

“Zamanın parasıyla yaklaşık 5.5 milyon liraya mal olan ve otel olarak kullanılması düşünülen yerin içerisinde, 51 oda ve 11 dükkan bulunmaktadır.

Bu bina buraya yapılırken, bizim meclis üyelerimiz, ‘Buraya böyle bir binanın yapılması ileride hastanenin büyümesine engel olacaktır. Hastanemiz yetersizdir, ek bina yapılması gerekebilir’ demelerine rağmen, halkın ve STK’ların talep ve isteklerine duyarsız kalan AKP, maalesef ki, kendi bildiğini okumuştur…Ve maalesef gördüğünüz gibi bu proje halkımıza hüsran yaşatmıştır. Kestel’in milyonlarca lirası burada çürümeye terk edilmiştir.”

İsraf politikalarına devam eden AKP’nin ülkeyi yönetemediği gibi, AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı’nın da oradan oraya savrulduğunu ve Bursa’yı yönetemediğini belirten Doğan, “Büyükşehir’in yürüyen bir tek projesi yok. Yarım kalan, çürümeye terk edilmiş yatırımların bitmesi için tek kuruş ayıramıyor. Bu acı ortamdan ne yazık ki Kestel de nasibini aldı.
Aciz bir görüntü çizen AKP’li Kestel Belediye Başkanı da maalesef ilçeyi yönetme iradesinden yoksun. AKP’li belediye başkanı Önder Tanır, belediye meclisinden bu binayı devretmek veya kiraya vermek için yetki almış, fakat yapılan ihaleye kimse girmeyince, aldığı yetki de elinde kalmış, biçare durumda. Bu bina da, maalesef hesapsız-kitapsız, ileriyi görmeden yapılan bir ölü yatırım olarak tarihe geçecek”
 şeklinde konuştu.

DOĞAN, CHP’NİN ÖNERİSİNİ KAMUOYUNUN DİKKATİNE SUNDU
Kestel Belediye Başkanı’nın değerlendirmesi için CHP’nin geliştirdiği öneriyi de açıklayan CHP Kestel İlçe Başkanı Doğan, şunları söyledi:

“CHP olarak bizim önerimiz şudur: Bu binayı, en güzel örneği burçlarında sosyal demokrat belediyeciliğin bayrağı dalgalanan Nilüfer ilçemizde sergilendiği gibi, ‘dernekler yerleşkesi’ olarak kullanarak ilçemizdeki dernekleri tek çatı altında toplamak için ideal bir mekan olarak görüyor ve belediye başkanına çağrıda bulunuyoruz. Gelin, Kestel’deki derneklerimizi tek çatı altında toplayalım, hem atıl durumdaki bina kullanılsın, hem Kestel halkımıza en güzel hizmetlerden biri verilmiş olsun. Çünkü Kestel Belediyesi’nden beklenen hizmet, otel işletmeciliği yapan insanlarla haksız rekabete girip onların ekmeğiyle oynamak değil, ilçe halkımıza, esnafımıza hizmet vermek, destek olmak, yaşamı kolaylaştırmak ve güzelleştirmektir.”

“KESTEL’DE MAALESEF GELECEĞE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA YOK”

Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır’ın 2023’te Kestel nüfusunun 135 bin olacağı yolundaki tespitine katıldıklarını vurgulayan Doğan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Ama madem 2 yıl sonra ilçe nüfusumuz 135–140 binleri bulacak, neden ona göre çalışmalar yapılmıyor? AKP’nin günü kurtarma ve yalan politikalarından genel anlamda halk nasıl bıktıysa, İlçemizde de daha 2 yılı bile dolmamış olmasına rağmen, Kestelliler de Önder Tanır ve AKP iktidarından bıkmışlardır. Önder Tanır da, ekibi de, partisi de gayet iyi biliyor ki, emaneti Kestellilere geri vermenin zamanı geldi… Arife tarif gerekmez, ilk seçimde Abbas yolcu. Önder Tanır’ın, eğer Kestel’e hizmet etmek istiyorsa, yapabileceği tek bir şey kaldı, Kestel’in dinamiklerine kulak vermek, Kestel halkına kulak vermek, CHP’ye kulak vermek…

Çünkü, aklına estiği gibi davrandığında, ne yapmaya kalkarsa kalksın, eline-yüzüne-gözüne bulaştırıyor. Bu nedenle diyoruz ki, gelin bize kulak verin, ilçemizi daha fazla zarara uğratmayın!”

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-BURSA/KESTEL


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00