CHP`DEN MERSİN`DE GÖVDE GÖSTERİSİ

9.03.2014 21:39:30 0
CHP`DEN MERSİN`DE GÖVDE GÖSTERİSİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Mersin’de konuştu; “Ar damarın varsa, pirinç tanesi kadar onurun varsa o koltuğu bırak. O koltuk, siyasette halka hesap vermeyi namuslu görev kabul edenlerin koltuğudur. O koltuk halka hesap vermeyi onurlu görev kabul eden insanların koltuğudur. O koltuk kul hakkı yiyenlerin değil, kul hakkı yiyenlerden hesap soranların koltuğudur”dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ar damarın varsa, pirinç tanesi kadar onurun varsa o koltuğu bırak. O koltuk, siyasette halka hesap vermeyi namuslu görev kabul edenlerin koltuğudur. O koltuk, halka hesap vermeyi onurlu görev kabul eden insanların koltuğudur. O koltuk kul hakkı yiyenlerin değil, kul hakkı yiyenlerden hesap soranların koltuğudur” dedi.

Kılıçdaroğlu, Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı yanındaki alanda düzenlenen  ve Mersinli vatandaşlarıon  yoğun ilgi göstrdiği  mitingde, haramilerin iktidarını beraber yıkıp, güzel ve onurlu Türkiye’yi inşa edeceklerini söyledi.

Siyasette tek hedefinin güzel Türkiye’yi yeniden inşa etmek olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında mazotun çiftçi için 1,5 lira olacağını yineledi.

Konuşması sloganlarla kesilen Kılıçdaroğlu, “Buradan başçalana sesleniyorum. Meydanlardaki sesi duy. O ses sana ‘O koltukta adamsan oturma, adam gibi adamsan istifa et’ diyor. İstifa eder mi? Çünkü istifa ederse nereye gideceğini biliyor. Ben sadece Mersin’e değil, bütün Türkiye’ye sesleniyorum. Türkiye’nin vicdanına sesleniyorum. Başbakanlık koltuğunda, ulusal Kurtuluş Savaşı’nı vermiş olan bir ülkenin Başbakanlık koltuğunda adı şaibeye bulaşmış bir kişi asla oturamaz” dedi.

Geçmişte Suat Hayri Ürgüplü’nün, bakanlık zamanında adı yolsuzluğa bulaştığında istifa dilekçesi verdiğini ve ‘Beni Yüce Divan’a gönderin. Ben aklanma hakkımı kullanmak istiyorum’ dediğini anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Çıkıyor, Yüce Divan’a aklanıyor. Bu ülke onu aynı zamanda Başbakan yaptı çünkü namuslu adamdı, çünkü aklanmaktan korkmadı. Şimdi bir de buna bakın, ar damarı yok. Ar damarı çıkmış, olmuş kar damarı. Böyle bir şey olabilir mi? Artık bütün dünya onu şaibeli başbakan olarak görüyor. Ben merak ediyorum. Yarın yurt dışına gittiği zaman, başka bir ülkenin başbakanıyla karşılaştığı zaman o başbakanın aklından ne geçecek? Onun için söylüyorum, ar damarın varsa, pirinç tanesi kadar onurun varsa o koltuğu bırak. O koltuk, siyasette halka hesap vermeyi namuslu görev kabul edenlerin koltuğudur. O koltuk, halka hesap vermeyi onurlu görev kabul eden insanların koltuğudur. O koltuk kul hakkı yiyenlerin değil, kul hakkı yiyenlerden hesap soranların koltuğudur.”

Kılıçdaroğlu, gittiği her yerde “Hükümet istifa” sloganıyla karşılaştığını belirterek, “Mersin ayağa kalmış, ‘Hükümet istifa’ diyor. Mersin ‘Başbakanlık koltuğunda şaibeli bir kişi oturmaz’ diyor. Mersin söylüyorsa Türkiye söylüyordur. 81 ilden Mersin’de yurttaşımız var” dedi.

Kılıçdaroğlu, “adı hırsıza çıkmış insanlara bu ülkenin namuslu insanlarının oy vermeyeceğini” dile getirerek, “Sizi kandıran bir siyasal partinin liderine hala oy verecek misiniz?” diye sordu.

“Siz hiç ayakkabı kutusundan korkan bir Başbakan gördünüz mü?” diyen Kılıçdaroğlu, “Artık bu ülkede ‘Hırsız var’ deyince bir kişinin adı aklımıza geliyor. Öyle mi?” diye konuştu.

Türkiye’nin vicdanına seslendiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Dünyanın hangi ülkesinde bir Başbakanın oğlunun evinde paralar sıfırlandıktan sonra 30 milyon avro kalıyor. Elinizi vicdanınıza koyun, 30 Mart’ta sandığa öyle gidin. Ya helalden yana ya da haramdan yana oy kullanın. Harama ortak olmayın, helale ortak olun” dedi.

Kılıçdaroğlu, mal varlığını her zaman açıkladığını ve hiçbir zaman utanmadığını dile getirerek, “Şimdi ona sesleniyorum. ‘Sen neden mal varlığını açıklamıyorsun, neden utanıyorsun?’ diye söylüyorum, açıklamıyor” ifadesini kullandı.

·         “O ses kayıtlarını dünyanın en saygın kurumlarından birine gönder”

İnternette yayımlanan montaj olduğu iddia edilen ses kayıtlarına değinen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Buradan sesleniyorum. Montaj olduğunu iddia ediyorsan, o ses kayıtlarını dünyanın en saygın kurumlarından birine gönder, montaj olup olmadığını Türkiye duysun. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı var. 76 milyon yurttaşın telefonlarının izlendiği ve takip edildiği yer. Oranın kayıtlarını açıkla. Açıklayabilir mi? ‘Açıkla’ diyorum, açıklamıyor. ‘Montajsa gönder’ diyorum, göndermiyor. Neden? Çünkü gerçek olduğunu o da çok iyi biliyor.”

Kılıçdaroğlu, Wikileaks belgelerinde “Recep Tayyip Erdoğan’ın İsviçre bankalarında 8 ayrı hesapta paraları var” şeklinde bilgi çıktığını öne sürerek, şunları söyledi:

“Daha önce bu konuda bir suçlama, eski genel başkanımız için de yapıldı. Eski genel başkanımız Deniz Baykal, hemen dilekçe verdi. ‘İsviçre bankalarında hesabım varsa bana bildirin’ dedi. Oradan gelen cevap, ‘Sayın Deniz Baykal’ın İsviçre bankalarında 5 kuruşluk hesabı yoktur’ diye. Ama ben Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum. Senin İsviçre bankalarında hesabın olmadığını söylüyorsan neden sen de Deniz Baykal gibi yapmıyorsun? Neden dilekçe vermiyorsun? Ne olduğunu biliyorsunuz tabi. Gerçeği biliyorsunuz.”

Başbakan Erdoğan ile eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin arasında geçtiği ileri sürülen telefon konuşmasına da değinen Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında yargının bağımsız ve tarafsız olacağını, kul hakkı yiyenlerden hesap sorulacağını sözlerine ekledi.

,

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


Anahtar Kelimeler:
25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40