CHP`Lİ GENÇLERDEN TAŞARON`A HAYIR MİTİNGİ

CHP İzmir gençliğinin Taşerona Hayır” Eylemine Ankara Desteği

Gündem 8.06.2014 17:53:07 0
CHP`Lİ GENÇLERDEN TAŞARON`A HAYIR MİTİNGİ

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ve İzmir İl Gençlik Kolları “Taşerona Hayır” demek üzere Alsancak semtinde ki Kıbrıs Şehitleri Caddesinde bir araya geldi.

CHP Gençlik Kolları genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız , CHP Milletvekilleri Musa Çam, Mustafa Moroğlu,Parti meclis üyesi Seniye Nazik Işık, Ülkümen Rodoplu, Kadın Kolları İl Başkanı Özgün Utku’nun katıldığı eylem de Basın açıklamasını gerçekleştiren Yıldız : “Taşeron sistemi hakim paradigmanın bizlere dayatmış olduğu bir felakettir” diyerek yorumladı.

“Teşeronla Mücadele edilir, müzakere değil”

Yüzlerce partilinin destek verdiği eylemde Başkan Yıldız Teşeronlaşma ile mücadele edilmesi gerekliliğini ifade ederek : “ Günümüzde bu felaketle müzakere etmek sendikal kurumlar için her ne kadar bir çözüm yoluymuş gibi gözükse de esas amaç taşeronla mücadele etmek olmalıdır. Çünkü bizler bu sistemin kar odaklı çalıştığını ve sistemin temel amacının her zaman için daha fazla kazancı hedeflediğinin bilincindeyiz. Patron için daha çok kar etmenin yolunun her daim maliyetleri kısmaktan geçtiğini çok iyi biliyoruz. Maliyetlerin kısılmasının en kolay yolunun ise bunu işçilerin ücretlerine yansıtmak olduğunu da iyi biliyoruz”dedi.

“CHP Örgütü Gereken Cevabı Verecek”

 Taşeron sisteminde işçi sesli bir aletin ötesinde bir anlam ifade etmez diyerek emek ve iş gücünün sömütrüldüğünü kaydeden Başkan Yıldız ; “ Bu sistem’de yaratılan her artı değer patronların cebine girer. Patronlar bu artı değeri işçilerin güvenliği için değil kendi zevkleri için harcarlar. Sistem sorununu kaderci bir anlayışa indirgemekse sistemden beslenenlerin en kolay başvurdukları yöntemdir. İşte bu minvalde düşündüğümüz zaman meselenin müzakere ile değil mücadele ile çözülebileceğine inanmaktayız. CHP Gençlik Örgütleritaşeron sisteminin hem kamuda hem de özel sektörde tümüyle yasaklanmasını savunur” şeklinde konuştu.

“Somada Yüzlerce Hayat Karardı”

 Son yaşadığımız Soma katliamının faili neo-liberalizm ve onun Türkiye’deki savunucusu iktidardır diyerek Soma’da kararan hayatlara dikkat çeken Yıldız ; “  Karı ve bireysel zenginleşmeyi kutsallaştıran bir anlayışın aynı zamanda kutsadığı bu sistemi yama yasalarla düzenlemeye çalışması mümkün değildir. Zaten sistem zenginleri daha da zengin etmek üzerine kuruluyken bu tarz yama yasalarla bir sonuç almanın mantıksal bir açıklaması yoktur. Ülkemizde son olarak yaşadığımız Soma katliamında devlet tüm suçu işverene yüklemeye çalışmıştır. Oysa ki işvereni bu noktaya getiren ve böylesine vahşileştiren bizatihi devletin kendisidir. Bu durumdan utanma payı çıkarmayanlar; yüreklerini “boğazın kıyısında satın alacakları fazladan bir yalıya”kurutanlardır. Bu düzen yeniden değiştiğinde yüreklerinde taşeron işçilerinin geride bıraktıklarının acısını paylaşmayanlardan hesap sormak bizlerin namus borcudur”dedi.          

“Sendika Ağalarına Sesleniyoruz”

 Son olarak başta Türk-İş olmak üzere sermayenin taşeronluğunu yapan kendilerini sendika başkanı diye tanımlayan sendika ağalarına sesleniyoruz diyen Yıldız ; “  Bir an önce safınızı belli edin; kuruluş felsefenizle çelişen safta yer almayın. İşçi sınıfı yerine sermaye sınıfına yakın durduğunuz ölçüde önümüzdeki günlerde sizlerden de hesap sormak CHP Gençlik Örgütlerinin boyun borcu olacaktır”şeklinde konuştu.

 

‘’HABERİN OLDUĞU HER YERDE’’

 ARTUKLU HABER AJANSI-İZMİR

 HABER:BERİL ÇUHADAROĞLU

 

 

 


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90