CHP`Lİ GÖK,BAŞKENT-GAZ DEĞER TESPİTİNİ SORDU.

CHP ANKARA MİLLETVEKİLİ VE GRUP BAŞKAN VEKİLİ LEVENT GÖK,MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK`E BAŞKENT-GAZ DEĞER TESPİTİNİ SORDU.

20.12.2014 12:33:39 0
CHP`Lİ GÖK,BAŞKENT-GAZ DEĞER TESPİTİNİ SORDU.

CHP ANKARA MİLLETVEKİLİ VE GRUP BAŞKAN VEKİLİ LEVENT GÖK,MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK`E BAŞKENT-GAZ DEĞER TESPİTİNİ SORDU.

LEVENT GÖK 19.12.2014 günlü bütçe müzakerelerinde  “Acılarla dolu Maraş katliamını anma etkinliklerinin valilikçe iptal edilmesi, vatandaşlarımızı ortak bir tasada ve kıvançta birleştirici değil, ayrıştırıcı bir mantığı ifade ediyor” diyerek hükümeti tutum almaya davet etti. Kendisinin önceki yıl Başbağlar katliamının yıl dönümünde Başbağlar’a gittiğini hatırlatan Levent Gök, “Köylülerle birlikte yaşanan acıyı lanetledik. Devlet anma toplantısının rahatça yapılabilmesi için gerekli önlemleri almıştı. Doğru olanı yapmıştı ama şimdi Maraş’ta etkinlikleri önlemeye yönelmiş olan tutum adil değildir, birleştirici değildir, ayrıştırıcıdır” dedi.

Özelleştirme mağduru TEDAŞ elektrik işçilerinin tazminatlarının 3,5 yıldır neden ödenmediğini de soran Levent Gök, Özelleştirilen BAŞKENTGAZ’ın değer tespitini daha önce istediği halde kendisine verilmediğini belirterek Maliye Bakanından bu konuda yanıt isterken şunları söyledi:

             “Ayrıca, konuşmanızda özelleştirmeyle ilgili değer tespit sonuçlarının ne zaman yayınlanacağı konusunda bir bilgi verdiniz. Ben Ankara Milletvekili olarak BAŞKENTGAZ özelleştirmesini çok yakından takip ettim. Özelleştirme olduktan sonra Özelleştirme İdaresine başvuruda bulunarak değer tespitlerini istedim ama bana verdikleri yazıda, elimde bulunan yazıda henüz hisse devri tamamlanmadığından dolayı yazıma cevap vermediler ancak 31 Mayıs 2013 tarihinde bildiğiniz gibi, BAŞKENTGAZ`la ilgili hisse satış sözleşmesi imzalandı. Bu nedenle, Özelleştirme İdaresinin gerekçesi de ortadan kalktığına göre BAŞKENTGAZ`ın ihaleye konan tüm varlıkları için tespit edilen değer tespit rakamını açıklar mısınız lütfen.”Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 

39.5° / 25.2°
  • BIST 100

    10471,32%0,76
  • DOLAR

    32,75% 1,53
  • EURO

    35,02% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2458,98% 2,86
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,75