CHP`Lİ GÖK`TEN İŞTEN ATILAN MEMURLARA DESTEK!

CHP ANKARA MİLLETVEKİLİ LEVENT GÖK, GEZİ DİRENİŞİNE DESTEK VERDİKLERİ GEREKÇESİYLE MEMURİYETLERİ SONLANDIRILAN ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ PERSONELİ İÇİN TÜMBELSEN SENDİKASININ BASIN AÇIKLAMASINDA BULUNARAK DESTEK VERDİ.

25.04.2014 19:26:21 0
CHP`Lİ GÖK`TEN İŞTEN ATILAN MEMURLARA DESTEK!

Levent GÖK, Güvenpark’ta yapılan eylemde bir de konuşma yaptı.

 Konuşmasında Melih GÖKÇEK’in attığı her adımda Ankaralıları ve belediye çalışanlarını mağdur ettiğini belirten Levent GÖK, bugüne kadar olduğu gibi bu günden sonra da CUMHURİYET HALK PARTİSİ olarak belediye çalışanlarının yanında yer almaya devam edeceklerini ifade etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin hukuksuz ve haksız uygulamaları nedeniyle memurların işlerine son verildiğinde bundan bir ay önce konuyu bir yazılı soru önergesiyle TBMM’ne taşıdığını ama henüz bir yanıt almadığını ifade eden Levent GÖK, bugün İçişleri Bakanı Efkan ALA tarafından yanıtlanması istemli aşağıdaki yazılı soru önergesiyle konuyu yeniden TBMM Başkanlığına sundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gezi Direnişine destek verdikleri gerekçesiyle 14 belediye personelinin memuriyetine son vermiş bulunmaktadır.

12 personelin memuriyetine son verildiği ve bazı personele kıdem durdurma cezası verildiği günlerde konu tarafımdan yazılı soru önergesi yapılmışsa da şu ana kadar bakanlığınızdan bir yanıt alınmadığı gibi, keyfi uygulamalara son verilmesini sağlamanız gerektiği hatırlatılmasına karşın, memurların TÜMBELSEN Sendikasından istifaya zorlanmaları tüm şiddetiyle sürdürülmektedir.

Bu bağlamda;

1-Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığının hak hukuk tanımaz, keyfi uygulamalarına son vermek ve memuriyetlerine son verilen personelin yeniden işlerine dönmelerini sağlamak üzere ilgililere ne zaman talimat vereceksiniz?

2-Memurların anayasadan kaynaklanan demokratik haklarını kullanmalarının bedeli bir demokratik hukuk devletinde onların işlerini kaybetmek olamayacağına göre bu haksız-hukuksuz uygulamayı durdurmak ve tekrarını önlemek için ne yapacaksınız?

3-Bu hukuksuzluğun sorumlularını açığa çıkaracak bir soruşturma başlatacak mısınız?

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00