CHP`Lİ İNCE`DEN ,AK PARTİLİ YAKUT`A AĞIR ELEŞTİRİ

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Meclis`te düzenlediği basın toplantısında, okullarda kız ve erkek öğrencilerin kantinlerinin, merdivenlerinin ayrıldığını ifade ederek, "Mezarlıkları ayıracaklar mı? Bu soruya cevap vermeleri lazım. Kadın erkek mezarlı

Siyaset 21.11.2013 19:32:40 0
CHP`Lİ İNCE`DEN ,AK PARTİLİ YAKUT`A AĞIR ELEŞTİRİ

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut`un kız ve erkek öğrencilerin birlikte eğitim yapmasının yanlış olduğuna yönelik sözleriyle ilgili, "Kadın erkek mezarlıkları ayrı olacak mı? Ultrasonda çocukların cinsiyeti belli olduktan sonra doğum evleri ayrılacak mı? Mesela Meclis`te kadın erkek ayıracaklar mı?" diye sordu. 

İnce, Meclis`te düzenlediği basın toplantısında, okullarda kız ve erkek öğrencilerin kantinlerinin, merdivenlerinin ayrıldığını ifade ederek, "Mezarlıkları ayıracaklar mı? Bu soruya cevap vermeleri lazım. Kadın erkek mezarlıkları ayrı olacak mı? Ultrasonda çocukların cinsiyeti belli olduktan sonra doğum evleri ayrılacak mı? Mesela Meclis`te kadın erkek ayıracaklar mı? 5 sene önce biri bunları söylese gülerdik. Bunların hepsi olacak" şeklinde konuştu. 

İktidarın ülkeyi Türk Kürt, Alevi Sünni diye ayırdığını, şimdi de kadın erkek diye ayırdığını savunan ince, "Ülkeyi böldünüz, çocuklarımızı bölmeyin, ayırmayın" dedi. 

AK Parti eski Konya Milletvekili Hüsnü Tuna`nın, 2008 yılında kamuda türbanın serbest olacağını söylediği için parti disiplin kurulundan uyarı cezası aldığını anlatan İnce, "Sadık Yakut da bir ceza alabilir. Erken ötme cezası diyorum buna. `Böyle bir düşüncemiz olduğunu sen biliyorsun, neden bunu erken söyledin` cezası verirler" diye konuştu. 

Erdoğan`ın Diyarbakır ziyaretinin "tarihi" olarak nitelendiğini belirten İnce, "Diyarbakır`ı ziyaret etmesiyle Trabzon`u ziyaret etmesi arasındaki fark nedir?" diye sordu. İnce, Başbakan Erdoğan`ın, Irak Kürt Bölgesel Yönetim Başkanı Mesut Barzani`ye "dostum, kardeşim" dediğini anımsatarak, "Başbakan birine `kardeşim` demişse, bilin ki o bedbaht olur. Esad`a, Kaddafi`ye `kardeşim` dedi, Barzani kendine dikkat etsin" ifadesini kullandı. 

Erdoğan`ın "Dağdakiler inecek, cezaevleri boşalacak" dediğini de hatırlatan İnce, "Cezaevinden teröristleri dışarı çıkaracaksın da yer altındaki kınalı kuzuları yeryüzüne çıkarabilecek misin?" diye sordu. 

İnce, Başbakan Erdoğan`ın "Kürdistan sorunu" yarattığını savunarak, Kürt sorununun çözülebileceğini, ancak "Kürdistan sorununun" çözülemeyeceğini söyledi. 

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan İnce, Başbakan Erdoğan`ın dershanelerin kapatılması konusunda geri adım atmayacağını söylediğinin anımsatılması ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile bir kez daha farklı açıklama yaptığının belirtilmesi üzerine, Arınç`ın, özgül ağırlığından söz ettiğini belirtti. İnce, "Bülent Arınç cıvaydı, Başbakan onu hava yaptı. Yani hava cıva Başbakan Yardımcısı oldu. Cıvadan havaya geçmişse, onun havasını da Meclis`te Genel Kurul`da ben alacağım" dedi. 

Başka bir soru üzerine, Hakkari`deki bir okulla İzmir`deki bir okulun, aynı ildeki iki okulun nitelik bakımından farklı olduğunu ifade eden İnce, "Bölgeler arasında, okullar arasında nitelik farkı varsa ve sonunda yarışma sınavı yapılıyorsa ek hazırlık gerekir. Bu dershaneyle olur. Dershaneyi kapatırsanız özel dersle olur. Bunu görememek cahilliktir" diye konuştu. Dershanelerin kapatılması halinde özel derslerin kaçak verileceğini savunan İnce, "Olan devletin vergi kaybına olacak" şeklinde görüş belirtti. 

İnce, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı`na aday olup olmadığı sorusunu yanıtlarken, "CHP Grup Başkanvekili aday adayı olmaz. Ya aday olur ya olmaz. AKP Gökçek`i aday yaparsa onunla karşılaşma yapmak hoşuma gider, milletin de hoşuna gider. Benim böyle bir taleple meydana çıkmışlığım yok. Zamanı gelince bu işlere bakacağız" dedi. 

İnce, CHP`nin yerel seçimlerde İstanbul`da ittifak arayışına gireceğine ihtimal vermediğini de ifade etti. 

Muharrem İnce, dershane düzenlemesinin Meclis`e gelmesi halinde CHP`nin nasıl tavır alacağı sorusu üzerine, düzenleme Meclis`e gelmeden, komisyonda görüşülmeden konuşmanın yanlış olacağını söyledi.


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


26.3° / 15°
  • BIST 100

    9530,47%-0,18
  • DOLAR

    32,43% 0,09
  • EURO

    34,69% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2480,42% 0,76
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00