CHP`Lİ KOÇ BAKANLARA ANKARAGÜCÜ`NÜ SORDU

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ LEVENT GÖK BÜTÇE MÜZAKERELERİNDE DÜN GENÇLİK VE SPOR BAKANINA BUGÜN İSE MALİYE BAKANINA ANKARAGÜCÜ'NÜN DURUMUNU SORDU

20.12.2014 14:27:01 0
CHP`Lİ KOÇ BAKANLARA ANKARAGÜCÜ`NÜ SORDU

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ LEVENT GÖK BÜTÇE MÜZAKERELERİNDE DÜN GENÇLİK VE SPOR BAKANINA BUGÜN İSE MALİYE BAKANINA   ANKARAGÜCÜ’NÜN DURUMUNU SORDU: ANKARAGÜCÜ’NÜN SORUNLARINI ÇÖZECEK MİSİNİZ?

Levent Gök, dün Gençlik ve Spor Bakanına Ankaragücü ile ilgili olarak yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Ankara Milletvekili sıfatımla Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Kılıç`a bir konuyu iletmek istiyorum. Kurtuluş Savaşı`ndan önce İstanbul`da kurulan Altınörs İdmanyurdu pek çok oyuncusunu ve kurucusunu Kurtuluş Savaşı`nda kaybetti. Altınörs İdmanyurdu, kurtuluş sonrası  1923`te Cumhuriyetle birlikte Atatürk`ün talimatlarıyla Ankaragücü olarak Ankara`da kurulmuş çok güzide bir spor kulübümüzdür.

Ankaragücü, marka değeri yüksek bir spor kulübü olarak bugüne değin faaliyetlerini sürdürmüş ise de özellikle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek ve oğulları tarafından kulüp yönetimi ele geçirildikten sonra süratle borçlandırılmış ve şu anda batma noktasına gelmiştir.

Adı kurtuluş savaşımızla anılan, İstiklal Savaşı`mızla özdeş böylesine güzide bir kulübümüzün kurtulması ve sorunlarının çözülmesi gerekmektedir.

Ankaragücü’nün kurtulması yönünde Gençlik ve Spor Bakanlığının bir çalışması olacak mıdır, sorunlarının çözülmesi için Ankaragücü’ne sahip çıkılacak mıdır?

Meclis Başkanı, Gençlik ve Spor Bakanının cevap verip vermeyeceğini sordu.

Bakan Kılıç; “Müsaade ederseniz ben kendisine özel cevap vereyim.” dedi.

 

LEVENT GÖK ANKARAGÜCÜ’NÜN SORUNLARINI 20.12.2014 GÜNKÜ BÜTÇE MÜZAKERELERİNDE  BU KEZ MALİYE BAKANINA DA SORDU.

Levent Gök 20.12.2014 tarihli bütçe müzakerelerinde Ankaragücü’nün yaşadığı sorunları bir kez daha TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getirdi. Ankaragücü sorununu bu kez Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in dikkatine ve ilgisine sundu.

Levent Gök, şöyle dedi:

Dünkü bütçe müzakerelerinde dile getirmiştim. Bütçenin kullanılmasında dar gelirlilerin, işçilerin, memurların, emeklilerin durumlarını iyileştirici kaydırmalar yapılacağına kaçak saraya aktarmalar yapılıyor. Kaçak Saray’a daha ne kadar para harcanacağı belli değil. Gençlerimiz uyuşturucunun pençesinde yaşamla ölüm arasına da bulunuyorlar. Ankaragücü gibi bir güzide takımımız kurtarılmayı bekliyor. Gençlerimizi sporun birleştirici gücü ile uyuşturucudan uzak tutabiliriz. Amatör spor olanaklarına kavuşturulacak gençler ülkemizin kurtarılması anlamına gelir. Ama bunu anlaşılmaz bir biçimde gençlerden esirgiyoruz. Gençlik ve Spor Bakanı sayın Kılıç, sorum üzerine, Ankaragücü’nün durumuyla ilgili çalışmaları özel olarak ileteceğini belirtti. Sonraki görüşmemizde Ankaragücü sorunlarını bizzat takip edeceğine ilişkin izlenimler edindim. Borç batağında bulunan Ankaragücü’nün ve diğer amatör spor kulüplerinin derhal kurtarılması gerekmektedir. Bu konuda sizin de acil ilginizi bekliyoruz. 

 
 ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04