İÇİŞLERİ BAKANI ALA`YI GÖKÇEK HAKKINDA SORUŞTURMA AÇMAYA DAVET ETTİ

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Meclis`te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Seçil Özkan imzasıyla 19 Eylül`de Ankara Valiliği`ne gönderilen yazıda, Temel Sağlık İstatistikleri Modülü`nden alınan verilere göre, su

30.09.2014 19:30:53 0
İÇİŞLERİ BAKANI ALA`YI GÖKÇEK HAKKINDA SORUŞTURMA  AÇMAYA DAVET ETTİ

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu`nun "şebeke suyunun insani tüketim için uygun olmadığı" konusunda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek`e uyarıda bulunduğunu söyledi. 

Nazlıaka, Meclis`te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Seçil Özkan imzasıyla 19 Eylül`de Ankara Valiliği`ne gönderilen yazıda, Temel Sağlık İstatistikleri Modülü`nden alınan verilere göre, sudan kaynaklanan ishal ve karın ağrısı vakalarında ortalamanın çok üzerinde artış olduğunun belirtildiğini aktardı. 

Bu yazının bir örneğini gazetecilere de dağıtan Nazlıaka, şunları söyledi: 

"Uyarıda `2014 yılında alınan numunelerde içme-kullanma sularında demir, nitrat, alüminyum, arsenik, c. perfringens, enterokok, eschcrichia coli ve koliform bakteri parametre­leri yönünden insani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik`te belirtilen sınır değerlere göre uygunsuzluk bulunduğu, klor düzeylerinin ise yetersiz olduğu tespit edilmiştir` denilmektedir. 

Yazıda ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi`nin defalarca uyarılmasın rağmen herhangi bir iyileştirmenin yapılmadığı belirtilerek `Gerekli tedbirlerin alınmaması durumunda başkanlığımızca ilgililer hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyuru­sunda bulunulacak ve tespit edilen uygunsuzlukları kamuoyu ile paylaşılabilecektir. Bahse ko­nu uygunsuzluk ve yetersizliklerin acilen giderilmesini rica ederim` denilmiştir." 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek`in kendisini ideolojik olmakla suçladığını belirten Nazlıaka, "Sağlık Bakanlığı da mı ideolojik? Bugün Ankaralılara `kim yalan konuşuyor?` diye sorsanız; koro halinde `Gökçek` diye yanıt verirler" dedi. 

Bir Roma atasözünün "Kurt kulaklarından yakalanır" denildiğini ifade eden Nazlıaka, "Melih Gökçek kulaklarından yakalanmıştır" ifadesini kullandı. 

Gökçek`in Ankaralıların sağlığını korumak yerine bu belgenin peşine düştüğünü öne süren Nazlıaka, belgenin gerçek olduğunu, teyit ettiklerini kaydetti. 

İzmir`de bulantı, kusma, ishal olaylarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2 arttığını ancak bu artışın Ankara`da yüzde 250 olduğunu söyleyen Nazlıaka, "Kendi çamurunu başkalarının üzerine sıçratmaya çalıştı. Hedefine beni ve İzmir belediyesini koymuştur. İzmir`i bıraksın, dönsün kendi çöplüğünü temizlesin" dedi. 


Nazlıka, Gökçek`in kendisine bir televizyon programında bir araya gelme teklifinde bulunduğunun anımsatılması üzerine, "Gökçek`in bir üslup sorunu var. Televizyon programlarına çıkıyor ve `Aylincim` diyor. Ben onu tanımam, akranım, arkadaşım değil, benim dostum olabilecek birisi asla değil. Önce üslup sorununu çözsün, bana `sayın milletvekilim` demesini öğresin, sonra programa çıkarım. Ancak bundan sonra televizyona çıkmaya yüzü olacak mı ona bakacağız" diye konuştu. 

Gökçek`in "Bana dokunan yanar" anlayışıyla "iftira ederek hareket ettiğini" öne süren Nazlıaka, "Ama yemezler. Bu mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceğim" dedi. 

Nazlıaka, İçişleri Bakanı Sayın Efkan Ala`yı "Ankaralılara arsenikli su içiren, insana saygısı olmayan, hukuk tanımaz Melih Gökçek hakkında soruşturma açmaya" davet etti.



artuklu haber ajansı-ankara


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90