ÇİÇEK, ADIYAMAN TANITIM GÜNLERİ `NE KATILDI

Ankara Atatürk Kültür Merkezi içerisinde Bugün Başlayan ``Adıyaman Tanıtım Günleri``ne ilgi yoğun oldu.

Gündem 27.06.2013 20:34:04 0
ÇİÇEK,  ADIYAMAN TANITIM GÜNLERİ `NE KATILDI

Ankara Atatürk Kültür Merkezi içerisinde Bugün Başlayan ``Adıyaman Tanıtım Günleri``ne ilgi yoğun oldu.

``Adıyaman Tanıtım Günleri``nin açılışına TBMM Başkanı Cemil Çiçek,Ekonomi Bakanı Cevdet Yılmaz,MSB İsmet Yılmaz,Devlet Bakanı Hayati Yazıcı,Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,Adıyaman Milletvekilleri ve Ak Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın katıldı.


TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Birbirimizi tanımaya, tanışmaya, buluşmaya, daha fazla kaynaşmaya şu günlerde daha çok ihtiyacımızın olduğunu düşünüyorum" dedi.

Çiçek, "Huzur Kenti Adıyaman Tanıtım Günleri"nin Atatürk Kültür Merkezi`ndeki açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Adama sormuşlar, `en çok neyi seversin` diye? O da demiş ki `Soğanın cücüğünü severim. Peki sen neyi seversin?` diye sormuş. `Valla bana bir şey kalmadı` demiş" ifadelerini kullanarak, kendisinden önce konuşanların Adıyaman ile ilgili her şeyi söylediğini belirtti.

Adıyaman`a özel bir sevgisinin bulunduğunu, üniversiteye giderken kaldığı öğrenci yurdundaki arkadaşlarının tamamına yakınının Adıyamanlı olduğunu anlatan Çiçek, onlarla çok zevkli öğrencilik dönemi geçirdiğini, onlarla bir dönem siyasette de yollarının kesiştiğini ifade etti.

"Adıyaman`daki kardeşlik, dostluk, insan ilişkileri eğer Türkiye`nin her köşesine egemen olsa bugün şikayet ettiklerimizin çok önemli kısmı ortadan kalkar" diyen Çiçek, Adıyaman`daki birlikteliğin araştırmalara konu olması gerektiğini söyledi.

Geçmişte "Türkiye`yi dışarıya tanıtamadık" söylemlerinin olduğunu anımsatan Çiçek, şunları kaydetti:

"Çok şükür dışarıya tanıtıyoruz. Bazen yanlış da eksik de tanıtıyoruz. Bazen başkalarının yargılarına su taşıyacak kadar da Türkiye`yi kötü gösterdiğimiz dönemler de oluyor. Netice Türkiye dünyada tanınan bir ülke haline geldi. Dışarıya tanıtıyoruz da içeride birbirimizi yeteri kadar tanımadık. İşte bu tanıtım günleri birbirimizi daha yakından tanımak açısından önemli bir imkan ve fırsattır. Bu tanıtım günlerini önemsiyorum ve fırsat buldukça katılıyorum. Birbirimizi tanımaya, tanışmaya, buluşmaya, daha fazla kaynaşmaya şu günlerde daha çok ihtiyacımızın olduğunu düşünüyorum. Birbirimizi tanımazsak doğru bilginin yerine yanlış bilgi ve önyargılarla hüküm kurmaya çalışıyoruz. Birbirimiz hakkında, inançlarımız, kültürlerimiz, insan ilişkilerimiz açısından, niyetlerimiz açısından yanlış fikirler oluşuyor. Onun için inanıyorum ki bu tanışma buluşma hayırlara vesile oluyor, olacaktır."

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da düzenlenen etkinlikle kadim uygarlıklara ev sahipliği yapan Adıyaman`ın renklerinin tanıtılacağını belirtti.

Yılmaz, Adıyaman`ın hem doğunun hem batının kültürünü birleştirdiğini ifade ederek, kendisinin de Tut ilçesinin fahri hemşehrisi olduğunu bildirdi.

Adıyaman`ın türküleriyle de Türkiye`nin kültürüne zenginlik kattığını söyleyen Bakan Yılmaz, "99 yarası olup da gönülden sevenlerin, ömürde görülmeyen Türkmen gelinlerinin, sevince dünya malını neyleyenlerin beldesidir. Biz de kızlarımıza diyoruz ki `Adıyaman iline gelin olasın`. Duamız bu. Kültürümüzü renklendiren, zenginleştiren Adıyaman`a bizim bir teşekkür borcumuz olduğunu düşünüyorum" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise kendisinin Adıyaman`ın fahri hemşehrisi olduğunu ve bundan mutluluk duyduğunu belirtti. Birçok defa gittiği Adıyaman`da geçen yılki ziyareti sırasında 17 yatırımın müjdesini verdiğini hatırlatan Eroğlu, Bakanlık olarak şehre yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi verdi.

"Adıyaman`a hayat verecek Çetintepe Barajı`nın ihalesi yapıldı, sözleşmesi imzalandı. İnşallah yakında temelini atacağız. Bunun müjdesini veriyorum" ifadelerini kullanan Bakan Eroğlu, Adıyaman`ın fahri hemşehrisi olarak daha çok hizmet vereceklerini kaydetti.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise Adıyaman`ın geçmişte birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını vurguladı.

Şehrin batının en doğusunda, doğunun en batısında yer aldığını söyleyen Aydın, zengin insan dokusu ile kentin ayrı bir özelliğinin olduğunu belirtti. Etkinlikle Adıyaman`ın Ankara`ya taşındığını ifade eden Aydın, "Amacımız dünyayı Adıyaman`a taşımaktır" dedi.

Konuşmaların ardından TBMM Başkanı Çiçek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Aydın, Adıyaman milletvekilleri tarafından kesilen kurdele ile tanıtım günleri başladı. Daha sonra TBMM Başkanı Çiçek ve bakanlar stantları gezerek yetkililerden bilgi aldı.



ABDULLAH ORTAÇ(AHA)ANKARA


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04