ÇİÇEK, İSVEÇ PARLAMENTOSU MİLLETVEKİLİ DOĞRU`YU KABUL ETTİ

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İsveç Parlamentosu`nun Türk kökenli milletvekili Sedat Doğru`yu kabul ederek, bir süre görüştü. Kabulün basına açık bölümünde konuşan Çiçek, kendisinin de Doğru`nun da Yozgatlı olduğunu ifade etti.

Gündem 11.10.2013 12:57:41 0
ÇİÇEK, İSVEÇ PARLAMENTOSU MİLLETVEKİLİ DOĞRU`YU KABUL ETTİ

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İsveç Parlamentosu`nun Türk kökenli milletvekili Sedat Doğru`yu kabul ederek, bir süre görüştü.

Kabulün basına açık bölümünde konuşan Çiçek, kendisinin de Doğru`nun da Yozgatlı olduğunu ifade etti. 

Avrupa Birliği üyesi ülkelerde 5 milyondan fazla Türk yaşadığına dikkati çeken Çiçek, Türklerin bir kısmının bulundukları ülkenin vatandaşlığına geçtiğini, yine de bu kişilerin özüyle ve sözüyle Türkiye`yi temsil ettiğini belirtti. 

Yurtdışındaki Türklerin, yabancı düşmanlığı, çocuklarının yabancılara evlat verilmesi ve ekonomik krizden kaynaklanan sorunları bulunduğunu dile getiren Çiçek, özellikle ulusal parlamentolarda ve belediye meclislerinde görev yapan Türk kökenli siyasetçilerin Türkler ile bir araya gelmesinin sorunların çözümü için önemli olduğunu vurguladı. 

Çiçek, Türkler`in bulundukları ülkenin vatandaşlığına geçmesini önemsediklerini dile getirerek, "Çünkü demokratik haklarını elde etmede ve sorunlarını çözmede avantajlı oluyorlar" diye konuştu. TBMM Başkanı Çiçek, Avrupa`daki Türk kökenli siyasetçilerin ulusal ve yerel parlamento üyeleriyle yakın işbirliği içinde olmasının da bu açıdan faydalı olduğunu sözlerine ekledi. 


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


30.2° / 18.8°
  • BIST 100

    11060,57%2,99
  • DOLAR

    32,20% 0,07
  • EURO

    35,02% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2499,18% -0,44
  • Ç. ALTIN

    4002,77% -0,29