ÇİFTÇİLERE MAZOT DESTEĞİ BUGÜN BAŞLIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çiftçilerin mazot maliyetlerinin yarısını devletin karşılayacağını müjdelediği uygulama bugün başlıyor.

23.02.2018 07:51:09 0
ÇİFTÇİLERE MAZOT DESTEĞİ BUGÜN BAŞLIYOR

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çiftçilerin mazot maliyetlerinin yarısını devletin karşılayacağını müjdelediği uygulama bugün başlıyor.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan çiftçiye mazot müjdesini Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde "Çiftçilerimiz Milletin Evinde Cumhurbaşkanımız ile Buluşuyor" programında açıklayarak çiftçilere müjdeyi kendisi vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada  şunları söylemişti:

"Çiftçilerimizin üretim maliyetini azaltmak için 2003 yılında ilk kez mazot desteğini biz başlattık. Şimdi de 23 Şubat 2018 tarihinden itibaren çiftçilerimizin mazot maliyetinin yarısını biz ödemeye başlayacağız" diyerek uygulamanaın bugün başlayacağı müjdesini vermişti.

 

Mazot desteği başvurusu nasıl yapılacak ?

 

Devletten mazot desteği alabilmek için yeterlilik şartına sahip olan çiftçiler, dilekçe hazırlayıp göndermeleriyle beraber mazot desteğinden faydalanabilme olanağına sahip olacaklar.Çiftçiler bağlı oldukları i Tarım İlçe Müdürlüğüne iletilmesi gereken mazot desteği dilekçesinin onaylanmasının ardından çiftçiler mazot desteğini banka hesaplarına altarılmasını talep edebilecekler.

 

Ziraat Bankası tarafından yapılan ödemeler dâhilinde çiftçiler mazot desteğini alabilecekler. Mazot desteklemesinden yararlanabilmek için; Çiftçi kayıt sistemine kayıt olmak zorunlu.Çiftçi kayıt sistemine kayıt olmuş ise bu dilekçeyi bağlı olduğu Tarım il yada ilçe müdürlüğüne vermesi yeterli olacak..  Gübre desteklemesinden yararlanabilmek için en az 1 dekar tarım arazinizin olması yeterli oluyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,73% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2441,50% 0,39
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00