ÇİFTLİK KAVŞAĞINDA AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, Celal Bayar Bulvarı ile Etimesgut'taki Hava Hastanesi arasında yapımını gerçekleştirdiği 15 kilometrelik Yeni Çiftlik Bulvarı, açılışı için gün sayarken, yemyeşil atmosferiyle de huzur verecek…

Sağlık 17.08.2013 18:41:45 0
ÇİFTLİK KAVŞAĞINDA AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI

  Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Celal Bayar Bulvarı ile Etimesgut’taki Hava Hastanesi arasında yapımını gerçekleştirdiği 15 kilometrelik Yeni Çiftlik Bulvarı, açılışı için gün sayarken, yemyeşil atmosferiyle de huzur verecek…

Yaklaşık 15 ayrı türde toplam 3,5 milyonluk ağaç, çiçek ve çalı grubunun dikimine ve 600 bin metrekare alanının da çimlendirilmeye başlandığı bulvarda yolculuk yapacak olan sürücüler, hem modern ve yemyeşil bir yolda seyahat keyfi yaşayacak hem de zamandan ve yakıttan tasarruf edecek.

         Başkent Ankara trafiğinin yeni can damarı 15 kilometrelik ve 8 şeritli Yeni Çiftlik Bulvarı, İstanbul ve Eskişehir Yolları’nın alternatifi olarak açılış için gün sayıyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından hummalı bir çalışmayla yapılan ve üzerinde 250 metrelik tünel, 4 köprülü kavşak, yerin altında bulunan 4 “U”dönüşü, 2 dev viyadük, 4 büyük alt geçit ve 2 yaya üst geçidiyle konforun, estetiğin ve güvenliğin en üst düzeyde sağlandığı Bulvar, Başkent trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak.

         Tüm bunların yanı sıra yeşiliyle de göz dolduracak olan Bulvar boyunca dikilmeye başlayan ağaç ve çalı grupları da sürücülere doyulmaz bir atmosferde yolculuk imkanı tanıyacak.

 

-BULVAR, DEV BİR REKREASYON ALANI GİBİ…

 

         Hem orta refüj hem de yol kenarlarına dikilen ağaçlara ilişkin bilgi veren yetkililer, yaklaşık bin dönümlük araziyi kapsayan yeşillendirme çalışmalarının dev bir rekreasyon alanına eşit olduğunu ifade ederek, “Bulvara yaklaşık 60 bin ağaç ve ağaççık dikiyoruz. Bunların da 20 bini boylu ve yapraklı, 30 bini ladin, mavi ladin, mazı, mavi selvi, karaçam, sedir gibi 3 metre üzeri ibreli ağaçlardan oluşuyor” dediler.

Yaklaşık 3 milyon “ardıç, ateş dikeni, gül, altın çanak” gibi çalı gruplarının da dikiminin sürdüğü Bulvar’da, 500 bin civarında da mevsimlik çiçek dikimi yapılacağını anlatan yetkililer, “600 bin metrekareye yakın alan da çimlendiriliyor” diye konuştular.

Yaklaşık 15 türde ağaç ve çalı grubunun rengarenk bir görüntü oluşturduğu bulvar boyunca yolculuk eden sürücülerin şehir içinde, yeşiller arasında seyahat ayrıcalığına erişeceğini anlatan yetkililer, yolun orta refüjünün, “TİGEM köprüsü ve Zırhlı Birlikler arasındaki bölümde boyları 6 metreyi bulan süs eriği, Celal Bayar ile TİGEM köprüsü arasına da boyları 5 metreyi aşan akça ağaç dikilmeye başladığını” kaydederek, “Yol kenarlarında ise boylu boyunca bir sıra boylu ağaçlar, diğer kısımlarına da çiçek, çalı, çim ve ibreli ağaçlar dikiyoruz” dediler.

 -DAMLA SİSTEMİYLE SULANACAK

          Dev bir rekreasyon alanını andıran Yeni Çiftlik Bulvarı’ndaki rekor yeşilliğin damla ve çim sulama sistemleriyle sulanacağını da anlatan yetkililer, “Bu sayede yeşilimiz hem korunmuş hem de canlı tutulmuş olacak” diye konuştular.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04