ÇİN- AVRUPA DEMİRYOLU HATTI İSTANBUL’DA TANITILDI

Türkiye Çin İş Adamları Derneği 2002 yılında Çin Uluslararası Ticareti Teşvik Konseyi(CCPIT)teşviği ile Song Zi Bin tarafından İstanbul’da kuruldu.

Ekonomi 28.09.2023 18:50:00 0
ÇİN- AVRUPA DEMİRYOLU HATTI İSTANBUL’DA TANITILDI

Türkiye Çin İş Adamları Derneği, Shaanxi Eyaletihren  Xi’an Şehri Ticaret Odası ile ortaklaşa, Xi’an- İstanbul Ekonomik İş Birliği Eşleştirme  ve Kuşak Yol Projesi kapsamında Çin- Avrupa Demir Yolu  Hattı tanıtım temalı  bir konferans düzenledi.

Sheraton İstanbul Ataköy Hotel'de gerçekleşen konferansa Türkiye Çin İş Adamları Derneği Başkan Yardımcısı aynı zamanda Sinomak Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Ateş, Türkiye Çin İş Adamları Derneği Genel Sekreteri Bayan Xu Chun, Xi'an hükümet  Delegasyonu Başkanı ve Xi'an Belediye Başkan Yardımcısı Zhang Yong, Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Ticari Konsolos Meng Fanwei’nin yanısıra, Türk ve Çin firmalarından 50’yi aşkın yetkililer katıldı.

Verimli geçen konferansta yapılan konuşmalarda, Çin ve Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin daha da geliştirilmesi için neler yapılması gerektiğine ilişkin görüşler açıklandı. Konuşmacılar, iki ülke halkı arasında dostluk ve ticaretin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla benzer etkinliklere devam edileceği belirtildi.

 

 

Türkiye Çin İş Adamları Derneği  2002 yılında Çin Uluslararası Ticareti Teşvik Konseyi(CCPIT)teşviği ile Song Zi Bin tarafından İstanbul’da kuruldu. Çinli başkan olarak görev yapan Song Zi Bin, Çin’de 10 yıl yaşayan Türk iş adamı Hüseyin Ateş’i başkan yardımcılığına seçti. Günümüzde derneğin genel sekreterliğini Xu Chun hanım yürütüyor.

 

Aynı zamanda 2018 yılından bu yana CCPIT Türkiye temsilciliğini yürüten dernek, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından onaylanmış, sanayi derneği olarak tescilli, Çin'in İstanbul Başkonsolosluğu'na kayıtlı ve CCPIT tarafından onaylanmış bir dernektir. Dernek, Çinli iş adamlarının Türkiye'de daha rahat yatırım imkanı sağlamak, Çinli ve Türk iş adamları arasındaki karşılıklı yardımlaşmayı güçlendirip iki ülke arasında güçlü birlik ve kalkınmaya olumlu katkılarda bulunmayı amaçlıyor.

 

Dernek kuruluşundan bu yana çok sayıda ulusal ve lokal düzeyde hükümet liderini kabul etti. Bunlardan bazıları; Shenzhen iş heyeti, Shandong Eyaleti Ticaret Bakanlığı, Jilin Eyaleti Uluslararası Ticareti Teşvik Konseyi, Fujian Eyaleti Denizaşırı ticaret Federasyonu, Heze Belediye Hükümeti Delegasyonu, Foshan Ticaret Odası, Shaanxi Ticaret odası, Guangdong Eyaleti İş Delegasyonu. Yangjiang Şehri İş Delegasyonu, Jilin Eyaleti Çalışma Departmanı Delegasyonu, Sincan Özerk Bölgesi Parti ve Hükümet Delegasyonu ve diğer yüzlerce ticari heyetin de bulunduğu organizasyonlara imza atmıştır.  Dernek aynı zamanda Çin Kaligrafiler ve Ressamlar Derneğinin Türkiye temsilcisi olarak iki ülke arasında  sanat ve kültür gelişimine destek oluyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL

--


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19