ÇİN BÜYÜKELÇİSİ SERBEST BIRAKILAN ÇİNLİ İŞÇİLER İÇİN MARDİN`DE

Çin Halk Cumhuriyetinin Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, Şırnak`ın Silopi ilçesinde teröristlerce kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan Çinli 3 işçiyi teslim almak üzere Mardin`De ...

Mardin 12.10.2014 20:45:01 0
ÇİN BÜYÜKELÇİSİ SERBEST BIRAKILAN  ÇİNLİ İŞÇİLER İÇİN MARDİN`DE

Çin Halk Cumhuriyetinin  Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, Şırnak`ın Silopi ilçesinde teröristlerce kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan Çinli 3 işçiyi teslim almak üzere Mardin`de....

Çin Halk Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi  Yu Hongyang, 25 Ağustos`ta Silopi ilçesine bağlı Görümlü beldesinde kaçırılan ve Cudi Dağı kırsalında önceki gün serbest bırakılan Çinli işçiler Xiong Jie, Jian Yun ve Zhang Li Gan`ı teslim almak için  bulunduğu Mardin`de Vali Mustafa Taşkesen`i  makamında  ziyaret etti.

Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi  Yu Hongyang`ın, Çinli işçilerin teslimi için Mardin`de bulunduğunu belirten Mardin Valisi Mustafa  Taşkesen yaptığı kısa açıklamada: "Şırnak`tan ayrılacaklardı ama daha sağlıklı olduğu için birlikte buradan gidecekler" açıklamasında bulundu.

Büyükelçi Hongyang`ın Türkiye İhracatçılar Meclisi`nin (TİM) Mardin`de düzenlendiği programa da katıldığını hatırlatan Taşkesen, "Mardin, farklı etnik yapıları ve kültürleri barındıran bir şehir. TİM`in programına katılan sayın Büyükelçi Hongyang, Mardin`den çok etkilenmişti. Yakın zamanda kültür ve turizme meraklı olan Çinlileri burada ağırlayacağız" diye konuştu.

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen,Yu  Hongyang`a ziyaretinin  anısına tespih, plaket, badem şekeri ve Mardin`i tanıtan çeşitli broşürler hediye etti. Büyükelçi Hongyang ise Vali Taşkesen`e fincan seti armağan etti.

Silopi`ye bağlı Görümlü beldesinde özel bir termik santralde çalışan ve iş yeri yakınlarındaki bakkala alışverişe giderken 25 Ağustos`ta teröristlerce kaçırılan Çinli 3 işçi, Cudi Dağı kırsalında önceki gün serbest bırakılmıştı.

Serbest bırakılan 3 Çinli İşçiyi Teslim almak üzere Mardin`de bulunan Büyükelçi Huangyang Mardin`de Başta Mardin Müzesi olmak üzere bazı  tarihi mekanlar gezerek,yetkililerden bilgi aldı.


ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07