ÇİNLİ TURİZM ACENTELERİNE MARDİN TANITILDI

Mardin Sürdürülebilir Turizm Projesi kapsamında Çinli turizm acentelerine, GAP Bölgesi ?Mezopotamya? teması altında bir gezi organizasyonu ile Mardin Tanıtım Programı gerçekleştirildi.

Turizm 30.10.2019 12:52:56 0
 ÇİNLİ TURİZM ACENTELERİNE MARDİN TANITILDI

 Mardin Sürdürülebilir Turizm Projesi kapsamında Çinli turizm acentelerine, GAP Bölgesi ‘Mezopotamya’ teması altında bir gezi organizasyonu ile Mardin Tanıtım Programı gerçekleştirildi.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2019 yılında belirli sektör ve temalarda çalışmaları bulunan veya çalışmalar yapmayı amaçlayan ajansların birbirleriyle eşleştirilerek tecrübe paylaşımının gerçekleştirilmesi ve ortak bir sinerjinin oluşturulması amacıyla Kalkınma Ajansları Eşleştirme Programı başlattı. Bu program kapsamında turizm sektöründe eşleştirilen Dicle Kalkınma  Ajansının yanı sıra Karacadağ Kalkınma Ajansı, İpekyolu Kalkınma Ajansı ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi (GAP BKİ) ortak faaliyetler yürütme kararı aldı. Bu faaliyetlerden biri de kurulacak iş birliği temelinde Çinli turizm acentelerine GAP Bölgesinin ‘Mezopotamya’ teması altında bir gezi organizasyonu ile tanıtılarak turist akışının sağlanmasıdır. Gezi programının ilk ayağı Gaziantep ile başlamış olup Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır gezileri ile son buldu.

 

İki gün süren Mardin gezi programının ilk gününde Kasımiye Medresesi, Mardin Tarihi Evleri ile Çarşıları, Deyrul Zafaran Manastırı ve Dara Antik Kenti; ikinci gün ise Midyat ilçesinde Konuk Evleri ve Mor Gabriel Manastırı ziyaret edildi. Mardin gezisinde katılımcılar sıcak hava balonu ile Tarihi Mardin manzarasını izleme fırsatı yakaladılar. Mardin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapılan uçuş Çinli acente yetkilileri tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Uçuş sonrası tüm ekip Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman’ı makamında ziyaret ederek kent ile ilgili tanıtıcı bilgiler aldılar.

 

Çin Halk Cumhuriyeti son yıllarda dünya turizm hareketleri konusunda oldukça dikkat çekmeye başladı. Çin, sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal çekicilikteki zenginlikleri sayesinde dış turizm dalgalanmalarına karşı iç turizminin dirençli yapısı ile sağlam durabilmektedir. Ayrıca uluslararası arenada sağlam bağlantılar kurarak güçlü bir bölgesel pazara da sahip oldu. Özellikle Japonya, Singapur, ABD, Kanada, İngiltere ve Fransa’daki turizm ofislerinin ülke hedeflerine ulaşılmasında büyük etkileri olmaktadır. Ulusal ve uluslararası piyasada güçlü hale gelmelerini sağlayan bir diğer unsur ise güçlü devlet desteğidir.

 

BM Dünya Ticaret Örgütünün verilerine göre 1990 yılında turizm gelirlerinde dünyada 25. sırada olan Çin, 1998 yılında 7. sıraya kadar yükselmeyi başarmıştır. 2016 yılına gelindiğinde Çin, turizm gelirleri sıralamasında 4. basamakta yer almıştır. Çin aynı zamanda dünyadaki en önemli turizm arzını sağlayan ülkelerin başında gelmektedir. Güney Kore ve Japonya ile birlikte kültür turizminin yükselen dinamiğini oluşturan Çin’in ülkemizde özellikle Kapadokya bölgesine olan yönelimi dikkat çekicidir. Çin uçurtma ve balon turizmi etkinliklerinde de ön planda olup bu alanlardaki kültür turizmi destinasyonlarına da yönelim göstermektedir.

 

Türkiye, pazar ve turizm çeşitliliğini artırma çalışmaları kapsamında Uzakdoğu ile ilişkilerini artırmıştır. Bu kapsamda 2018 Yılı Çin’de Türk Kültür yılı ilan edilmiştir. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre 2018 yılında ülkemizi ziyaret eden Çinli turist sayısı 450 bin olup bu rakamın 2019 yılı için 600 bin civarında olması bekleniyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,41% -0,17
  • EURO

    34,69% -0,64
  • GRAM ALTIN

    2439,57% 0,15
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19