ÇİPLİ KİMLİĞE SAHİP OLAN İLK VALİ,ALİ KOLAT OLDU

Türkiye Cumhuriyeti Yeni Kimlik Kartı için başvuru yapan Kırıkkale Valsi Ali Kolat?a, yeni kimliği, PTT yetkililerince makamında teslim edildi.

Gündem 23.03.2016 22:46:54 0
ÇİPLİ KİMLİĞE SAHİP OLAN İLK VALİ,ALİ KOLAT OLDU

Türkiye Cumhuriyeti Yeni Kimlik Kartı için başvuru yapan Kırıkkale Valisi Ali Kolat’a,  yeni kimliği, PTT yetkililerince makamında teslim edildi.

Nüfus cüzdanlarının yerini alacak çipli kimlik kartlarının dağıtımı, Kırıkkale'de başladı.

Kırıkkale Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce yürütülen "Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Projesi" kapsamında pilot il seçilen Kırıkkale'de, 14 Mart itibarıyla başvuruları alınan yeni kimlik kartları dağıtılıyor.

YENİ KİMLİK KARTLARI PTT YOLU İLE ADRESLERE TESLİM EDİLİYOR

 

Yeni düzenlenen kimlik kartları, PTT kanalıyla vatandaşlara adreslerinde teslim ediliyor. Adreste teslim edilemeyen kartlar, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne iade ediliyor.

Kartlar vatandaşa 15 liraya mal olacak, 10 yıl boyunca kullanılacak. Yeni kimlik kartları, e-İmza olarak kullanılabilecek, e-Devlet kapısından sunulan hizmetlere bu kartlar vasıtasıyla kolayca ulaşılabilecek.

PTT yetkilileri tarafından verilen bilgilere göre, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Türkiye Cumhuriyeti Yeni Kimlik Kartı” projesi kapsamında, Pilot İl olarak seçilen ve dağıtımına başlanan yeni kimlik kartlarının adreslere teslim edilmeye başlandığı, yeni düzenlenen kimlik kartlarının PTT Şubesine intikali halinde vatandaşların adreslerine hemen teslim edildiği, adresinde bulunmayanların ise kimlik kartlarının da tekrar İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne iade edildiği belirtildi.

Kırıkkale Valisi   Ali Kolat PTT yetkililerine teşekkür ederek, yeni kimlik kartlarının Ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-KIRIKALE


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,80%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,12
  • EURO

    34,66% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2396,48% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00