CiZRE`nin Gizli kahramanları

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs vaka sayısı Türkiye?de gün geçtikçe artıyor. Virüsle mücadelede başta sağlık çalışanları olmak üzere birçok meslek grubu, cansiperane bir şekilde mücadele ediyor. Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, de her tür

Güneydoğu Bölge Haberleri 8.05.2020 17:23:09 0
CiZRE`nin  Gizli kahramanları

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs vaka sayısı Türkiye’de gün geçtikçe artıyor. Virüsle mücadelede başta sağlık çalışanları olmak üzere birçok meslek grubu, cansiperane bir şekilde mücadele ediyor. Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, de her türlü tehlikeye rağmen sokakları temizleyip, bu mücadeleye önemli katkı sunuyor.

 

Vatandaşların kullandıkları eldiven ve maskeleri poşete koyarak çöpe atmaları çağrısında bulunan temizlik ekipleri, her daim göreve hazırlar. İnsanların çöp konteynerlerinin yanından geçerken bile tedirgin olduğu bu süreçte, onlar atıklara temas ederek şehrin temizliği için canla başla çalışıyor. Belediyemiz temizlik işlerinde çalışan evli ve bir çocuk babası Merdan Kırmızıgül (33) topyekûn bir mücadele verildiğini hatırlatarak, “Şehrin temizliği önemli bir görev. Biz almazsak kim alacak? Şehrimiz daha temiz olsun diye çalışıyoruz. Bu süreçte korumamızı artırdık, daha titiz çalışmaya çabalıyoruz. Allah’ın izniyle bu virüsü atlatacağız. Biz gereken temizliği yapıyoruz ondan şüpheniz olmasın. İnsanlar konteynerin yanından geçerken bile burunlarını tutuyorlar. Bu bizim işimiz, yeter ki bu virüsü atlatalım. Yoğun çalışıyoruz ama gerekirse bir mesai daha yaparız. Ülkemiz için, Cizre’miz için, Devletimiz için ne gerekiyorsa fazlasını yapmaya hazırız” dedi.

 

Günde iki vardiya sistemiyle çalışan Belediyeye bağlı 53 araç bulunuyor. Günlük yaklaşık 140 ton çöp topladıklarını belirten Merdan Kırmızıgül, bu süreçte çöplerin arttığını ifade ederek, “Maske ve eldivenleri poşetlemeden çöpe atıyorlar. Bir virüs varsa direkt arkadaşlarımızla temas edecek. Biz de dikkat etmeye çalışıyoruz. Maske ve eldivenleri alırken daha dikkatli olmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımız kullandıkları maske ve eldivenleri bir poşete koyarak, ağzını bağlayıp öyle çöpe atsınlar. Başkalarının sağlığını da düşünsünler. İnsanlar evde oldukları ve daha çok temizlik yaptıkları için evsel  atıklar fazla oluyor. Ama hiç önemli değil. Biz 24 saat de çalışmaya razıyız." diyerek,

 

Sağlık çalışanlarının verdiği mücadelenin takdire şayan olduğunu hatırlatan Kırmızıgül, "bizler de eve giderken çocuklarımıza sarılmadan kıyafetlerimizi değiştirip, duşumuzu alıyoruz. Sonuçta insanoğluyuz, ölenler var, vaka sayısı artıyor. Ama dikkat ettikten sonra hiçbir şey olmaz inşallah. Bu süreçte sağlık çalışanlarına çok büyük bir görev düştü. Gecesini gündüzüne katarak fedakarlık ettiler. Buradan onları da alkışlıyoruz" dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ŞIRNAK/CİZRE

HABER;MEHMET GÖKBALIK

 


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00