CİZRE ŞIRGEV ANAOKUL ÖĞRENCİLERİNE ÇEVRE BİLİNCİ EĞİTİMİ

Şırnak`ın Cizre ilçesinde faaliyet yürüten MDY GERİ DÖNÜŞÜM Firmasını ziyaret eden Cizre Şırgev Anaokulu Öğretmen ve Öğrencilerini karşılayan Yönetim Kurulu Başkanı BEŞİR KARACA Öğrencilere çevre Eğitimi verdi.

12.04.2019 14:32:54 0
CİZRE ŞIRGEV ANAOKUL ÖĞRENCİLERİNE  ÇEVRE BİLİNCİ EĞİTİMİ

Şırnak'ın Cizre ilçesinde faaliyet yürüten MDY GERİ DÖNÜŞÜM Firmasını ziyaret eden Cizre Şırgev Anaokulu Öğretmen ve Öğrencilerini karşılayan Yönetim Kurulu Başkanı  BEŞİR KARACA  Öğrencilere çevre Eğitimi verdi.

 

Ziyaret nedeniyle Şırgev Anaokulu Öğretmen ve Öğrencilerini karşılayarak bir süre sohbet eden MDY GERİ DÖNÜŞÜM  Yönetim Kurulu Başkanı  BEŞİR KARACA,Öğrencilere minik hediyeler vererek,yürüttükleri  çalışmalara yönelik minik Öğrencilere  bilgi verdi.

 

Başkan Karaca çevre ve doğanın korunması, geri dönüşüm bilincinin oluşturulması noktasında çocuklara öğütlerde bulundu. Doğa ve çevrenin korunduğu, doğal kaynakların en iyi şekilde ziyan edilmeden kullanıldığı sürece dünyada gelecek nesillerin rahat bir şekilde yaşayabileceğini belirten Başkan Gürlesin, “Geleceğimiz olan siz çocuklarımıza çevre ve doğanın korunması, geri dönüşüm bilincinin aşılanması noktasında hepimize önemli görev düşüyor. Çünkü yaşadığımız dünya tek. Doğa ve çevre korunursa, doğal kaynaklar ziyan edilmeden ölçülü bir şekilde kullanılırsa gelecek nesillerimizde yaşamlarına en iyi şekilde devam eder. Burada önemli olan konulardan biriside geri dönüşüm. Düşünün bir kağıt doğada 3 ila 12 ayda yok olabiliyor. Plastik şişe 1000 yılda, pet şişe 400 yılda, cam şişe ise 4000 ile 5000 yılda doğada yok oluyor. Ve bu süreç doğaya da büyük zarar veriyor. Bu nedenle bu ve benzer materyalleri geri dönüşüme gönderilmesi çok önemli. Bu şekilde hem çevreyi korumuş oluyor hem de ekonomik olarak büyük kazanç sağlamış oluyoruz. Okullarımızda verdiğimiz bu eğitimi önemsiyoruz. İnşallah geleceğimiz olan sizler, doğa ve çevre sever olarak, geri dönüşüm bilinciyle hareket edecek ve yaşadığımız şehri, ülkeyi ve dünyamızı en iyi şekilde koruyacaksınız” dedi.

 

Başkan Karaca daha sona minik öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ŞIRNAK/CİZRE


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07