CİZRE KAYMAKAMI HORASANLI VATANDAŞLARLA BAYRAMLAŞTI

Şırnak ili Cizre ilçesi Kaymakamı Dr. Mehmet Şamil HORASANLI, Garnizon Komutanı Onur ÖZDEN, Cumhuriyet Başsavcısı V. Remzi DEMİR, İlçe Jandarma Komutanı Savaş ÇAĞLAYAN, İlçe Emniyet Müdürü Ozan BAŞURGAN ve Kurum Müdürleri ile birlikte öğretmen evinde düz

Gündem 5.10.2014 03:06:41 0
CİZRE KAYMAKAMI HORASANLI VATANDAŞLARLA BAYRAMLAŞTI

Şırnak ili Cizre ilçesi  Kaymakamı Dr. Mehmet Şamil HORASANLI, Garnizon Komutanı Onur ÖZDEN, Cumhuriyet Başsavcısı V. Remzi DEMİR, İlçe Jandarma Komutanı Savaş ÇAĞLAYAN, İlçe Emniyet Müdürü Ozan BAŞURGAN ve Kurum Müdürleri ile birlikte öğretmen evinde düzenlenen bayramlaşma töreninde vatandaşlarla bir araya geldi.

İlçe Kaymakamı Dr. Mehmet Şamil HORASANLI, Garnizon Komutanı Onur ÖZDEN, Cumhuriyet Başsavcısı V. Remzi DEMİR, İlçe Jandarma Komutanı Savaş ÇAĞLAYAN ve İlçe Emniyet Müdürü Ozan BAŞURGAN bayramlaşmaya gelen vatandaşları salonunun kapısında karşıladı.

    Kaymakam HORASANLI, vatandaşları karşıladıktan sonra masaları tek tek dolaşarak halkın ve davetlilerin bayramını kutladı. Törene katılanlara hitaben yaptığı konuşmada; “Cizre’de güzellikler olacaksa hep beraber olacak ve bunun içinde sizlerden teker teker destek isteyeceğiz. Hiç kimse kendini küçük görmesin. Olumsuzluklar elbette olacak ama daha iyiye ve güzele gideceğiz. Bu bayramda bu işin başlangıcı olsun. Cizre’yi tanımak isteyen bugün sabah namazı vaktinde minarelerde duyulanlar gibi işte gerçek Cizre bu Cizre‘ dir, sokaklara yansıyan Cizre, bu Cizre değildir desin. Elbirliği ile güzel şeyler yapacaksak gelin birlikte yapalım. Bu konuda da kimse kendini geri çekmesin. Yerlisi, Köylüsü kendini geri çekmesin. Yapacaksak birlikte yapalım. Şu aşiret, bu aşiret hep beraber olacak. Cizre çok daha güzeli hak ediyor. Cizre’ nin o ufku kaybetmemesi lazım. Burası binlerce yıllık bir medeniyet ve buradakilerde binlerce yıllık bir medeniyetin varisleridir. Onun için Cizre için eğer bir güzellik yapacaksak hep beraber yapalım. Kendinizi geri çekmeyin ve kimseden çekinmeyin. Türkiye’nin her yerinde huzur varken Cizre’de huzursuzluk var ama buna gerek yok. Bizler bu huzuru hak ediyoruz, çocuklarımız bu huzuru hak ediyor. Binlerce yıllık medeniyete sahip Cizre bu huzuru hak ediyor. Bu huzuru başaracaksak da hep beraber başaracağız. Hiç kimse bu konuda elini taşın altına koymaktan çekinmesin. Sokaklarda illaki sıkıntılar var ama bu sıkıntıları bilelim. Burada bir bilinç oluşturulmak isteniyor, gelin bu bilinci beraber oluşturalım. Etrafımız yanıyor, Kobani’ de bir sıkıntı ve bir trajedi var. Oradaki acı bizimde acımız. Ama bu acının buraya ve millete yansıması gaz olarak dönerse çok yazık olur. Onun için burada o huzuru bulduktan sonra bu o tarafa da yansır. Ama buradaki huzursuzluk öbür tarafıda etkiler. Onun için bayram çocukları bayramda olsun, çünkü çocukların buna hakkı var.” dedi.

     Kaymakam HORASANLI, Öğretmen Evin’ deki bayramlaşma töreninden sonra beraberindekilerle birlikte Cizre Devlet Hastanesine geçip, hasta ziyaretinde bulundu. HORSANLI ve beraberindekiler Çocuk Servisi, Dahiliye Servisi ve Ortopedi Servisin’ de yatan hastaları ziyaret edip hem geçmiş olsun dileklerini iletti hem de bayramlarını kutladı. HORASANLI, Çocuk Servisi’ nde bulunan çocuklarla da yakından ilgilenip, çocuklara hediyeler dağıttı.

    Kaymakam HORASANLI, Cizre Devlet Hastanesinde gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Cizre Cezaevi’nde yatan hükümlüler ile, İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Rütbeliler, Askerler ve Korucular ile ve İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Rütbeli Amir ve Personel ile de bayramlaştıktan sonra bayram ziyaretlerini tamamladı.



ARTUKLU HABER AJANSI-CİZRE

 

23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88