ÇOCUĞUNUZDAKİ DURUŞ BOZUKLUĞUNU CİDDİYE ALIN!

Çocukluk çağında edinilen duruş şeklinin ileriki yaşlarda belirleyici olduğunu ifade eden Özel Mersin Sistem Cerrahi Tıp Merkezi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Zeynep H. Kaymak, duruş bozukluğunun çeşitli sağlık sorunlarına neden olabileceğini

Sağlık 12.12.2016 10:04:54 0
ÇOCUĞUNUZDAKİ DURUŞ BOZUKLUĞUNU CİDDİYE ALIN!

Çocukluk çağında edinilen duruş şeklinin ileriki yaşlarda belirleyici olduğunu ifade eden Özel Mersin Sistem Cerrahi Tıp Merkezi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Zeynep H. Kaymak, duruş bozukluğunun çeşitli sağlık sorunlarına neden olabileceğini belirterek, ciddiye alınmasını tavsiye etti. Dr. Zeynep H. Kaymak, çocuklarda duruş bozukluğunun ileriki yaşlarda neden olabileceği sağlık sorunlarını anlattı. Özellikle bilgisayar kullanımının artması ile çocuklarda hareketin azaldığına dikkat çeken Dr. Kaymak şunları söyledi:

“Çocuklarda yanlış duruş ve kendi ağırlığından fazla olan çantalar, kas gerginliği, sırt ağrısı, bozuk yürüyüş, omurga eğriliği, kamburluk, bel ağrısı gibi sorunlara neden olabilir. Genç yaşta başlayan bel ağrısı, ileriki yaşlarda da bel ağrısı riskine neden olur.  Çocuğunuz uzun süre ayakta durduğunda kamburlaşıyorsa, başı önde duruyorsa duruş bozukluğu olabilir.”

ÇOCUKLARINIZI TAKİP EDİN!

Çocuklarda omurga yapısının hızlı geliştiğini anımsatan Dr. Kaymak, “Bilgisayar karşısında yanlış oturma, okul sıralarının uygun olmaması, çocukların okulda kendi boylarına uygun olmayan okul sıralarında oturması, çok küçük yaşlardan itibaren taşınan ağır sırt çantası, görme bozukluğu ve aşırı kilonun” duruş bozukluğunu etkileyen nedenlerden olduğunu anlattı.

Anne ve babalara çocuklarının duruşlarını izlemelerini öneren Dr. Kaymak, boyun ve sırt ağrısından yakınan çocukların mutlaka bir uzmana götürülmesi gerektiğini söyledi.

 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN

18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2306,14% 1,27
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29