ÇOCUKLAR ?FUTBOL KARDEŞLİĞİ? PROJESİYLE BİR ARAYA GELİYOR

İstanbul Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü bünyesinde bu yıl ikincisi düzenlenen ?Futbol Kardeşliği? Projesi Suriyeli ve Türk çocukları bir araya getiriyor.

Spor 16.04.2018 10:41:32 0
ÇOCUKLAR ?FUTBOL KARDEŞLİĞİ? PROJESİYLE BİR ARAYA GELİYOR

İstanbul Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü bünyesinde bu yıl ikincisi düzenlenen “Futbol Kardeşliği” ProjesiSuriyeli ve Türk çocukları bir araya getiriyor. Proje, UEFA ve FIFA’nın başlattığı ve desteklediği Grassroots Çocuk Futbolu Programı’na bağlı olarak yürütülüyor.

İstanbul Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü’nün koordine ettiği ve bu sene ikincisine başlanan “Futbol Kardeşliği” Projesi, sporun gelişimdeki aracı rolünü futbolun toplumsal etkisi ile birleştirerek Suriyeli ve Türk çocukları bir araya getiriyor. Projeyle ilgili bilgi veren Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tuna USLU, kalkınmanın sadece üretim düzeyi ya da gayrisafi milli hasılanın artışı ile sağlanamayacağını belirterek, sürdürülebilir büyümenin insan onuruna yakışır bir sistem oluşturmaktan geçtiğine ve Grassroots felsefesinin de bu amaca spor aracılığıyla tabandan başlayarak ulaşmaya çalıştığına vurgu yaptı.

Konuyla ilgili bilgi veren bir diğer isim Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Serkan ESEN ise “İki senedir devam eden bir kaynaştırma programını hayata geçirdik. UEFA ve FIFA’nın başlattığı ve desteklediği Grassroots Çocuk Futbolu Programı’na bağlı olarak yürüttüğümüz projenin temel amacı, 6-12 yaş aralığındaki çocukları dil, din, ırk ve cinsiyet gözetmeksizin futbolla buluşturmak ve kaynaştırmak. Birçok ülkede bu faaliyetler çeşitli sorunlara çözüm olma adına yapılmakta; toplumların kalkınmasına ve huzurun sağlanmasına yönelik yardımcı bir araç olarak görülmekte. Ülkemizde yaşayan Suriyeli çocukların topluma entegrasyonunu futbol aracılığı ile hızlandırmaya çalıştığımız projede barış ve kardeşliğin vurgulanması, Suriyeli çocukların kabul edildiklerini hmeleri projenin önemli çıktıları arasında” diye konuştu.  

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) eğitim, Pendik Belediyesi’nin malzeme, servis ve kumanya desteği sağladığı projeye Pendik Spor Kulübü ve Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de destek sağlıyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04