ÇOCUKLAR GELİN OLMASIN,BIRAKIN BÜYÜSÜNLER!     

İstanbul Büyükçekmece Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi,İbrahim Çalllı Sanat Galerisi?nde 15 Nisan 2016 günü sanatçılardan tarihe kayıt düşecek anlamlı sanatsal bir eylem gerçekleşti.

Kültür ve Sanat 16.04.2016 21:49:17 0
ÇOCUKLAR GELİN OLMASIN,BIRAKIN BÜYÜSÜNLER!     

   İstanbul Büyükçekmece Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi,İbrahim Çalllı Sanat Galerisi’nde 15 Nisan 2016 günü  sanatçılardan tarihe kayıt düşecek anlamlı sanatsal bir  eylem gerçekleşti.


 Büyükçekmece Belediyesi’nin   katkıları ve Ressam Kasım ADIGÜZEL –Duygu ASLAN’ın   Küratörlüğünde gerçekleşen ‘’Renklerinden Çalınan Düşler ,Çocuk Gelinler Resim Sergisi’adlı  Sanatçı dayanışması  ,70 Ressam sanatçı ve şairlerin yanısıra sanatseverlerin de katılımıyla  açıldı. Sergi 15?24 Nisan tarihlerinde açık olup gezilebilecek.        

 Açılış konuşmasında ilk söz alan ;  

 

Büyükçekmece Belediye Bşk.Yrd.Başak SANCAR: Değerli  sanatçılar ve sanatseverler,bu gün burada ülkemizin ve hatta dünya çocuklarının  önemli  sorunu olan küçük yaşta evlilikler konusu için toplanmış bulunuyoruz ,toplum sorunlarına ilk  ve en   etkili duyarlılığı elbette sanatçılar gösterir,  sergide birbirinden ayrı güzellikte anlamlı  tablo eser bulunmakta,ressamlarını  kutluyorum ellerine ,yüreklerine  sağlık. Bu anlamlı  dayanışma sergimizin gerçekleşmesinde başta  ressam Kasım ADIGÜZEL,ressam Duygu  ASLAN olmak üzere emeği geçen tüm sanatçı ressam ve sanatseverlere teşekkür ediyorum.  Diyerek kurdeleyi kestiler.

 

Küratör Ressam Kasım ADIGÜZEL:  Hepiniz hoşgeldiniz  sanatçı  dostlarım ve  sanatseverler; Renklerinden Çalınan Düşler’ adlı etkinliğimizin gerçekleşmesi  aşamalarında bizlere büyük katkıları olan, Büyükçekmece Belediye Başkanı Sn. Hakan  AKGÜN’e , Kültür Müdürü Nazan  KARAGÖZOĞLU’na , Belediye Bşk. Yrd Başak SANCAR’a  kültür müdürlüğümüze bağlı tüm personel arkadaşlara,  sanata verdikleri emek ve  desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.    

   Çalışmalarımızda en çok çaba gösteren ,yorulan  ressam Erhan ŞANAL  ve ressam  Atilla  AKTÜRK hocalarıma gönülden teşekkürler.       Yine  beni emekleriyle destekleyen  ressam Duygu ASLAN(Almina Art) kardeşime , sanatçı  Toprak SERGEN’e  teşekkür ederim. 

 

Açtığımız sergilerimizde kültür sanat haberlerimizi yapıp  etkinliklerimizi   özveriyle takip ederek şiirleriyle  topluma verdiğimiz mesajı pekiştiren  Artuklu Haber Ajansı’ndan  yazar,şair Hülya ASLAN’a, ve yine şiirleriyle etkinliğimize anlam  katan  şair Gönül  DİLEK’e teşekkür ediyorum.

     

  Katılımlarıyla etkinliği zenginleştiren siz değerli  70 sanatçı ressam arkadaşıma ve  ziyaretleriyle bizi onurlandıran sanatsever misafirlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum,

 

 sizler var oldukça sanat hep var olacaktır. Küratör Ressam Duygu ASLAN(Art Almina): Türkiye’ de ilk  küratörlügünü yaptığım ‘’Renklerinden Çalınan Düşler’’ adlı   resim sergimize Almanya’dan  gelerek katılıyorum, sergimizn gördüğü ilgi  ve bu kadar güzel yürekli  insanlarla tanışmak  beni mutlu ediyor. Amacımız  , çocuk istismarları ve pedofili yi, engellemek adına toplumda  bir farkındalık oluşturmak ,bir yıl süren çalışmalarımızda beni destekleyen  ağabeyim hocam  ressam kasım ADIGÜZEL’e, yine Erhan ŞANAL hocama minnetdarım.Yayın aşamasında sanatçı  dost Toprak SERGEN’e verdiği destek için  çok teşekkür ediyorum.Sergimize uzaklardan gelen  İstanbul’dan gelen tüm sanatsever katılımcılara ve sanatçı dostlara tekrar teşekkürler.    

 

    Açılış konuşmalarını müteakiben katılımcı sanatçılara çiçek ve plaketleri  Büyükçekmece  Bel.Bşk.Yrd.Başak SANCAR tarafından takdim edildi,Kokteyl havasında geçen sohbetlerde  aslında  büyük bir hüzün hakimdi tabloların verdiği mesajlar sanatçıların bu sosyal sorunu   yürekten htiklerinin kanıtıydı .Benimde aklıma 12 yaşında evlendirilmiş anam geldi çok  hüzünlendim ve annem kendi şanssızlığının bizlere yansımasını,devamını istemediğinden hep  okumamı isterdi.   Ancak okuyarak aydın  bir nesil yetiştirerek sorunları aşabileceğimizin   bilincinde olan annem  üniversite bitirmeden de  aydın  görüşlü bir kadındı.Saygılarımla  anıyor ellerinden öpüyorum, kendimi böyle bir annenin çocuğu olarak şanslı görüyorum,  aşağıda ki şiirimi de bu etkinliğe ve annemin anısına  atfen yazdım. Aldığım plaketi de yine   onun anısı adına saklayacağım. Ressam Kasım ADIGÜZEL’e  plaket ve çiçek için teşekkür  ediyorum.

 

 BİZ ŞANSLI ÇOCUKLARDIK

Biz şanslı çocuklardık,

Kız çocuklar gelin olmadan, bebekler ölmeden önce

Yarınlarımız aydın ,umutlarımız gençti yüreklerimizde,

 Renkli dünyalarımız vardı henüz çalınmamış düşlerimizde,

Öğretmen;

23 Nisan Bayramı’nda Pamuk Prenses yapardı birimizi

Fakat bembeyaz giydirirdi hepimizi

Saçlarımızda Nisan çiçekleri

Bahar kıskanırdı gülüşümüzü

Biz şanslı çocuklardık,

Kız çocuklar gelin olmadan, bebekler ölmeden önce

Erkek çocuklar taciz edilmeden dizi? dizi

Aklımızda,gönlümüzde ,hedefimizdi ‘

’Yarınları korumak çocukları korumakla başlar’’ diyen

ATA’mızın sözü.Hülya ASLAN

 

 Değerli okurlar bu  sergiden de izlenimlerim bu kadar saygılarımı sunarım.
 

Artuklu Haber Ajansı   Hülya ASLAN  16.04 2016


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07