ÇOCUKLAR İSTEDİ,ARTUKLU BELEDİYESİ YAPTI

Artuklu Belediyesi, ilköğretim öğrencilerinin talebi üzerine ilçenin 13 Mart Mahallesi Emniyet 1. Sokak`taki merdivenleri Mardin taşları ile döşedi.

Mardin 5.05.2016 21:51:11 0
ÇOCUKLAR İSTEDİ,ARTUKLU BELEDİYESİ YAPTI

Artuklu Belediyesi, ilköğretim öğrencilerinin talebi üzerine ilçenin 13 Mart Mahallesi Emniyet 1. Sokak'taki merdivenleri Mardin taşları ile döşedi.

Mardin'in Artuklu ilçesinde bulunan Abdulkadir Tutaşı İlköğretim Okulu 4. Sınıf Öğrencisi Zeynepsu Demir ilköğretim okullarının hemen önünde bulunan yıkık olan betonnarme merdivenlerin yenilenmesi için öğrenciler arasında topladığı 150 imza ile Artuklu Belediyesi'ne başvurdu. Başvuruyu alan Artuklu Belediye Eş Başkanı Sevinç Bozan, küçük Zeynepsu'nun talebini kısa bir sürede yerine getirdi. Artuklu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ilçe sınırları içerisindeki 13 Mart Mahallesi Emniyet 1. Sokak'ta daha önce çürümüş olan betonarme merdivenleri Mardin taşlarıyla döşedi. Belediye, Abdulkadir Tutaşı İlköğretim Okulu'nun hemen önünden geçen Emniyet 1. Sokak'ta yaptığı yeni düzenleme ile merdivenler yeni yüzüne kavuştu. Belediye, Mardin taşları ile döşediği merdivenleri engelli bireyleri düşünerek, çalışmalarını bitirdi.

Artuklu Belediye Eş Başkanı Sevinç Bozan, Abdulkadir Tutaşı İlköğretim Okulu'na giderek, 4. Sınıf Öğrencisi Zeynepsu Demir ve sınıf arkadaşlarıyla birlikte Mardin taşlarıyla süslenen merdivenleri gezdi. Bozan, öğrencilerin kendilerine yaptığı talebi kısa bir süre içerisinde yerine getirdiklerini ifade ederek, "Çocuklarımız artık bu merdivenlerden daha rahat bir şekilde okullarına gidebilecekler. Düşme tehlikesi geçirmeden okullarına ve evlerine gitmelerini bir an önce yaptığımız çalışmayla sağladık. Öğrencilerin bu duyarlılığına kayıtsız kalamazdık, taleplerini inceledikten sonra çalışmalarımızı yürüttük. Caddemizin merdivenlerini Mardin taşlarıyla döşemiş olduk" dedi. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


38.6° / 25.2°
  • BIST 100

    10471,32%0,76
  • DOLAR

    32,75% 1,53
  • EURO

    35,02% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2458,98% 2,86
  • Ç. ALTIN

    3891,52% 0,75