ÇOCUKLAR MİDYAT?IN NABZINI RENKLİ KALEMLER GAZETESİNDE TUTTU

Yapı Kredi ve TEGV iş birliği ile hayata geçirilen Renkli Kalemler?in Mardin Midyat etabı tamamlandı. Toplam 12 haftalık bir çalışmanın ardından hazırlanan Renkli Kalemler Gazetesi, TEGV Mardin Midyat Öğrenim Birimi?nde düzenlenen şenlikle kamuoyu ile pay

Mardin 19.03.2019 12:16:43 0
ÇOCUKLAR  MİDYAT?IN NABZINI RENKLİ KALEMLER GAZETESİNDE TUTTU

Yapı Kredi ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) iş birliği ile hayata geçirilen Renkli Kalemler’in Mardin Midyat etabı tamamlandı. Toplam 12 haftalık bir çalışmanın ardından hazırlanan Renkli Kalemler Gazetesi, TEGV Mardin Midyat Öğrenim Birimi’nde düzenlenen şenlikle kamuoyu ile paylaşıldı ve ‘renklikalemler.org’ internet sitesinde yayına girdi.

 

Düzenlenen şenliğe, Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, Midyat İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahir Coşkun, Midyat Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Tevfik Baysal ve Abdürrahim Çelik de katıldı.

 

A’dan Z’ye Çocuklar Tarafından Hazırlanan Gazete

 

Deneyimli gazeteci Halis İş’in gönüllü olarak koçluk yaptığı proje kapsamında çocuklar, Mardin’de önemli buldukları olayları haberleştirdi. Gazetenin manşetini “Mezopotamya’nın Kadim Yüzü: Midyat” olarak belirleyen çocuklar, çevre sorunlarından Mardin’in tarihi miraslarına, Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülkadir Altay ile gerçekleştirdikleri röportajdan yöresel lezzetlere pek çok konuyu gazetelerinin sayfalarına taşıdı.

 

İlk faz çalışmaları 2014’te başlayan Renkli Kalemler, çocukların okuma-yazma alışkanlıklarını ve yaratıcı düşünme yeteneklerini artırmayı amaçlıyor. Renkli Kalemler sürecine katılan çocuklar, deneyimli gazetecilerin koçluğunda yaşadıkları şehirlerde gördükleri olayları haberleştirmeyi öğreniyor. Süreç sonunda çocuklar mizanpajından fotoğraflarına, haber içeriğinden tasarımına kadar kendi ürettikleri Renkli Kalemler isimli yerel gazetelerini kamuoyuyla dijital olarak paylaşıyor. Medya okuryazarlığı konusunda çocukları bilinçlendiren proje, çocukların özgüven kazanmalarına ve kendilerini özgürce ifade edebilmelerine de yardımcı oluyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/MİDYAT

 

26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00