ÇOCUKLARI MUTLU EDEN PROJE MARDİN`DE...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu, Çocukları Kurtarın Vakfı ve Ümraniye Belediyesi tarafından yürütülen oyun Karavanı Projesi Mardin?de gerçekleştirildi.

Mardin 26.07.2017 14:57:00 0
ÇOCUKLARI MUTLU EDEN PROJE MARDİN`DE...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu, Çocukları Kurtarın Vakfı ve Ümraniye Belediyesi tarafından yürütülen oyun Karavanı Projesi Mardin’de gerçekleştirildi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 8 ilde gerçekleştirilecek projenin ikinci durağı Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla kentte yapıldı. 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nda düzenlenen etkinlikte geçmişten günümüze oynanmaya devam eden çocuk oyunlarının yanı sıra çeşitli yarışmalar ve palyaço gösterileriyle çocuklar doyasıya eğlendi. Etkinliğe Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman’ın yanı sıra Çocuk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cumhur Melikoğlu, protokol üyeleri, çocuklar ve aileleri katıldı.

 

Burada bir açıklama yapan Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “Böyle bir etkinliğin ilimizde yapılmasından dolayı son derece mutluyuz” ifadesini kullandı. Yaman, “Biz de Valiliğimiz ve Belediyemiz olarak etkinliğe destek verdik. Çocuklarımızın bu etkinliğe teveccühü büyük oldu. Bölgemizdeki illerde nüfus yaş ortalaması düşük. Kentimizin de nüfus yoğunluğu 21 yaş ve altında yoğundur. Bunun yanında 30 yaş ve altı nüfusumuz ise yüzde 60’tır. Belediye olarak çocuklarımızın mutlu olması adına projelerimize hayat verdik. Özellikle yaz döneminin güzel geçmesi için yüzme havuzlarından yaz spor okullarına çalışmalar yaptık. Bugün burada gerçekleştirilen etkinlik de profesyonel bir şekilde gerçekleştiriliyor. Bundan sonraki beklentimiz ise Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu’nun lig projesinin ilimizde gerçekleştirilmesidir. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

Çocuk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cumhur Melikoğlu ise, ”Bölgede ikinci durağımız Mardin oldu. 8 ilde yaptığımız çalışma ile çocuklarımızın unutamayacağı anlar yaşatmak istedik. Bundan sonra da farklı organizasyonlarımız devam edecek. Özellikle bölgede ligler kurulmasını istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız da var. Burada bizlere kapılarını açan ve ağırlayan Mardin Valimiz ve Belediye Vekilimiz Mustafa Yaman ve Mardin halkına teşekkür ederiz” dedi 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07