ÇORUM BELEDİYESİNDEN MARDİNDEKİ TERÖR MAĞDURLARINA 6 TIR YARDIM MALZEMESİ

Çorum Belediyesi tarafından Mardin Nusaybin`de görev yapan özel harekât polisleri ile terör mağdurlarına ulaştırılmak üzere hazırlanan 2 tır ve 4 kamyondan oluşan yardım konvoyu Mardin`e ulaştı.

Mardin 17.03.2016 15:14:49 0
ÇORUM BELEDİYESİNDEN MARDİNDEKİ TERÖR MAĞDURLARINA  6 TIR YARDIM MALZEMESİ

Çorum Belediyesi  tarafından Mardin Nusaybin'de görev yapan özel harekât polisleri ile terör mağdurlarına ulaştırılmak üzere hazırlanan 2 tır ve 4 kamyondan oluşan yardım konvoyu Mardin'e ulaştı.

Yardım malzemelerini hayır dualarla Güneydoğu bölgesine gönderdiklerini söyleyen Çorum Belediye Başkanı  Külcü,   Kürt kardeşlerimize gönderiyoruz. Devletimizin hiçbir şeye ihtiyacı yok. Devletimiz onlara alınacak olanları, verilecek olanları kat kat fazlasıyla yapıyor. Biz kanlarını, canlarını ortaya koymuş, eşlerini, çocuklarını, analarını, babalarını gözü yaşlı evde bırakıp gidip orada bu vatan için çarpışan asker ve polisimizin yanında olduğumuzu htirmek istedik. Ülkemizde yaşayan 78 milyon vatandaşımızın her birinin kalbi orada asker ve polisimizle beraber atıyor. Özel harekat polisi ve askerimizin yanında dimdik duran, evinden, barkından, yuvasından, evladından olmuş ama devletinin yanında duran Kürt kardeşlerimize de bu ülkenin her insanın kalbi sizinle beraber atıyor demek için 4 kamyonluk hediye paketi hazırladık" dedi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Bin yıldır bu topraklarda yaşıyoruz. Bin yıldır bu topraklar hiç düşmansız kalmadı. Bugün Türkiye'nin 78 milyonun her biri Türküyle, Kürtüyle, Lazıyla Çerkeziyle bir olmaya, beraber olmaya ve birlikte Türkiye olmaya ahd etmiş durumdadır. Bilsinler ki asla ve kat’a bölemeyecekler. Bin yıldır bu coğrafyada birbirine kenetlenmiş ve millet olmuş bir bütünüz. Biz bu toprakların her karışını şehit kanıyla ısladık.”  dedi.

Müftü Dr. Ahmet Akın'ın yaptığı duanın ardından yola çıkan yardım konvoyu Bugün Mardin'e vardı.Yardım Konvoyunu teslim alan,Ak Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar ile Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir,Yardım Tırlarını en kısa sürede ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını belirterek,Yardımı sağlyana Çorum Belediyesine Müteşekkir olduklarını ifade etti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


30.1° / 18.2°
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,54% 0,01
  • EURO

    34,81% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2429,62% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61