ÇÜ ÜNİLİG Başladı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sağlık Kültür ve Spor Dairesi (SKS) tarafından düzenlenen Üniversite Ligi (ÜNİLİG)” başladı. Üniversite çalışanları ve öğrencilerden oluşturulan takımlar, futboldan voleybola, basketboldan masa tenisine kadar birçok branşta kıy

Resmi İlan 5.02.2014 11:49:17 0
ÇÜ  ÜNİLİG  Başladı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sağlık Kültür ve Spor Dairesi (SKS) tarafından düzenlenen “Üniversite Ligi (ÜNİLİG)” başladı. Üniversite çalışanları ve öğrencilerden oluşturulan takımlar, futboldan voleybola, basketboldan masa tenisine kadar birçok branşta kıyasıya mücadele ediyor. Tüm branşlarda turnuvalar lig usulü oynanırken, turnuvada başarılı olan takımlara, lig anısına çeşitli hediyeler verilecek.

 

ÜNİLİG için, Çukurova Üniversitesi’ndeki hazırlık çalışmalar tamamlandı ve ilk futbol maçının açılış vuruşunu ÇÜ Rektör Baş Danışmanı Prof. Dr. Metin Yavuz yaptı. Şenlik havasında başlayan ÜNİLİG’in ilk İlk müsabakası,  Mühendislik Mimarlık Fakültesi ile Balcalı Hastanesi çalışanları arasında yapıldı.

 

Her Branş İçin Ayrı Ayrı Takımlar Oluşturuldu

Çukurova Üniversitesi akademik ve idari personeli ile öğrenciler için, her branşla ilgili takımlar oluşturuldu. Basketbol personelde 7, öğrencide 17 takım mücadele ediyor. Futbol branşında 15 adet personel takımı oluşturulurken, öğrencilerin takım sayısı 30 olarak belirlendi. Futbol ve basketbolun yanı sıra voleybolda da, personelden 8 takım, erkek öğrencilerden 15 takım, kız öğrencilerden de 9 takım bu branştaki karşılaşmalara katılıyor.

 

Doç. Dr. Özgünen: “Amacımız Spora Teşvik Etmek.”

ÜNİLİG ile ilgili bilgi veren Çukurova Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Doç. Dr. Kerem Özgünen, spor şenliğini düzenlemelerdeki amacın, öğrencilerle üniversite çalışanlarını sporda buluşturmak, onları spor yapmaya teşvik etmek olduğunu söyledi.

 Tüm Takımlar Çapraz Elemeli Final Oynayacak

Tüm branşlarda turnuvalar lig usulü oynanıyor. Kendi gruplarında birbirleriyle mücadele edip derece yapan takımlar da bahar şenliğinde ‘Çapraz Elemeli Final’ oynamaya hak kazanacak. Turnuvada başarılı olan takımlara, günün anısına SKS tarafından çeşitli hediyeler verilecek.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ADANA


30.1° / 18.2°
  • BIST 100

    9815,32%0,96
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,92% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2432,93% 0,41
  • Ç. ALTIN

    4000,71% 0,15