Çubuk Belediyesi?nde SDS sözleşmesi imzalandı

Çubuk Belediyesi ile Bem-Bir-Sen arasında şubat ayında imzalanan 3. Sosyal Denge Sözleşmesi (SDS) yeniden düzenlenerek Bem- Bir-Sen ve Çubuk Belediyesi arasında tekrar imzalandı.

29.12.2015 12:08:57 0
Çubuk Belediyesi?nde SDS sözleşmesi imzalandı

Çubuk Belediyesi ile Bem-Bir-Sen arasında şubat ayında imzalanan 3. Sosyal Denge Sözleşmesi (SDS) yeniden düzenlenerek Bem- Bir-Sen ve Çubuk Belediyesi arasında tekrar imzalandı. Buna göre memurlara, 2014 yılında verilen 150 lira SDS 2016 yılından itibaren 200 TL’ye çıkarıldı.
Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan ile Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç arasında başkanlık makamında yapılan SDS'ye göre, 2016 yılında geçerli olmak üzere, memurlara 150 TL'den 200 TL'ye, müdürlere verilen 200 TL'den 250 TL'ye ve başkan yardımcılara verilen 250 TL ise 300 TL'ye çıkartıldı. İmzalanan SDS ek denge tazminatı, 2016-2017 arasını kapsarken, yeni SDS'den 103 memur, 16 müdür ve 3 başkan yardımcısı yararlanacak.
Belediyede gerçekleştirilen imza törenine, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç, Bem-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Bayram Elik, belediye temsilcisi Ahmet Karakuş, sendika temsilcileri ve diğer yetkililer katıldı.
Yeni SDS’nin tüm memurlara hayırlı olmasını dileyen Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, imkanlarını zorlayarak sözleşmeyi imzaladıklarını söyledi. Göreve geldiklerinden bu tarafa personellerinin alınlarının teri kurumadan maaşlarını vermeye ve sosyal dengeyi imkanları ölçüsünde sağlamaya özen gösterdiklerini vurgulayan Başkan Acehan, “Biz yeni dönem içerisinde imkanlarımızı zorlayarak memurlarımıza sosyal denge zammını Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç başkanımızla beraber yeniden imzaladık. Ben tüm memurlarımıza hayırlı olmasını diyorum. İmkanlarımız arttığında biz memurumuzu, çalışanlarımızı daha mutlu etmek için daha da iyi anlaşmaları inşallah yapacağız. Elimizden geldiğince imkanlarımız ölçüsünde çalışanlarımızın ekonomik durumunu iyileştirmeye gayret ediyoruz. Bu sözleşme memur, müdür ve başkan yardımcılarımıza hayırlı olsun. Bu artışla birlikte memurlarımızın ve müdürlerimizin daha yüksek performans göstermelerini de bekliyorum. Gayretlerinden dolayı Bem-Bir-Sen temsilcilerine de teşekkür ediyorum” dedi.
Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç ise, belediyenin kıt kaynaklarını personelin motivasyonu için seferber ettiğini söyleyerek, “Karşılıklı bir anlaşmaya vardık. Başkanımız bizi sıkıntılara rağmen geri çevirmeyerek makul bir SDS miktarı belirleyerek artış sağladı. İnşallah önümüzdeki yıllarda tekrar güzel bir sözleşme imzalayarak, memurlarımıza hizmet etmeye devam ederiz. Sayın Başkanımıza çalışanına takdirinden dolayı şükran borcumuz var. Kendisine tekrardan teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/ÇUBUK


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10668,54%-0,11
  • DOLAR

    33,00% 0,38
  • EURO

    35,32% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2455,11% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3987,57% 0,00