ÇUBUK BELEDİYESİNDEN İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI

Çubuk Belediyesi tarafından sivrisinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmasına yoğunluk verildi.

Belediye Haberleri 26.04.2016 11:26:04 0
ÇUBUK BELEDİYESİNDEN İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI

Çubuk Belediyesi tarafından sivrisinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmasına yoğunluk verildi.

Çubuk Belediyesi haşereyle mücadele çalışması değişik teknikler ve yöntemler kullanılarak devam ediyor. Ekim ayına kadar sürecek olan ilaçlama çalışmaları, 5-10 günlük aralıklarla tüm mahalle, cadde ve sokaklarda yapılıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Mehmet Akif Topçu, mahallelerde larva, pupa ve uçkun ilaçlama çalışmalarına yoğunlaştırarak sürdürdüklerini söyledi.

Haşereyle mücadele çalışmalarının Sağlık Bakanlığı'nca yayınlanan, ‘Biyosidal Ürünlerin Kullanım Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik’ çerçevesinde sürdürüldüğünü vurgulayan Topçu, ilaçlama çalışması konusunda Büyükşehir Belediyesinde de büyük destek aldıklarını anlattı.

İlçe genelinde yürütülen ilaçlamayla haşerelerin rahatsızlık vermemesi için gerekli tüm tedbirlerin alındığını vurgulayan Topçu, “Haşereyle mücadele çalışmalarımız Şubat ayında larva mücadelesiyle başladı ve daha sonra buna uçkun mücadelesi de eklendi. Uçkun mücadelesi 2 ekip 6 personel ve 2 vardiya halinde günlük olarak sabah 06.00 ile 10.00 ve akşam 18.00 ile 22.00 saatleri arasında yürütülmektedir. Bu konuda Büyükşehir Belediyemizden de büyük destek alıyoruz. Bir taraftan Büyükşehir Belediyemize bağlı ekipler tarafından bir taraftan da kendi oluşturduğumuz ekipler tarafından ilaçlama çalışması yürütülmektedir. Ayrıca çiftliklerdeki fosseptiklerin ve gübreliklerin yanı sıra, kanal, sazlık, gölet ve su birikintilerinde ise larva ilaçlaması çalışmamızda aralıksız sürdürülmektedir. İlçemizin tüm mahalle, cadde ve sokaklarında periyodik olarak 5-10 günlük aralıklarla ilaçlama yapılmaktadır. Bu çalışmalara Ekim ayı sonuna kadar devam edilecek. Vatandaşlarımız haşere ile ilgili şikayetlerini müdürlüğümüzün 837 30 75 numaralı telefonuna veya belediyemizin Ak Masanın 837 1 444 numaralı telefonuna bildirebilirler” diye konuştu.

İlaçlama çalışmalarını özellikle sabah erken saatlerde ve akşam geç vakitlerde sürdürdüklerini kaydeden Topçu, “Halkımızın, özellikle çocukların, hasta ve yaşlıların ilaçların olumsuz etkilerine maruz kalmamaları için ilaçlama araçlarına çok yaklaşmamaları hususunda gerekli itinayı göstermeleri önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/ÇUBUK


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,73% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2441,50% 0,39
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00