ÇUBUK İLÇESİNDE KOSGEB`TEN GİRİŞİMCİLİK KURSU

Kendi işini kurmak isteyenlere Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri başlıyor. KOSGEB sizlere 30 Bin TL?si hibe olmak üzere 100 Bin TL?ye kadar faizsiz ve vadeli maddi destek sağlıyor

23.02.2016 11:24:36 0
ÇUBUK İLÇESİNDE KOSGEB`TEN GİRİŞİMCİLİK KURSU

Kendi işini kurmak isteyenlere Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri başlıyor. KOSGEB sizlere 30 Bin TL’si hibe olmak üzere 100 Bin TL’ye kadar faizsiz ve vadeli maddi destek sağlıyor.

Kosgeb 2016 Kurs Duyuruları

Kendi işini kurmak isteyen girişimci arkadaş arkanda devlet desteği olmasını istiyorsan ilk yapman gereken girişimcilik kursuna kayıt yapmandır. 70 Saat sürecek Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik Kursu sonrası devletin imkanlarını sürekli yanında hissedeceksin. Öyle ki kurduğun küçük bir işletmeyi devlet desteği ile büyük bir kobi haline getirebilirsin. Kosgeb hakkında henüz yeterli bilgiye sahip değilsen sayfayı incelemeye devam etmelisin.

Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik Kursları Nedir?

KOSGEB açılımı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı olup, yaklaşık 30 yıldır hizmet vermektedir. İş kurmak, işini büyütmek isteyenlere eğitim ve maddi destek sağlayan Kosgeb siz girişimciler için 100 Bin TL’ye kadar maddi destek vermektedir.

Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik Kurslarına Katılmak Gerekir?

Kuracağınız iş ile ilgili devlet desteği almak için ilk yapılması gereken Kosgeb uygulamalı girişimcilik kurslarına katılmaktadır. Tamamen ücretsiz olan bu eğitim sadece 70 saat sürmektedir. Gün olarak ise hafta içi olması halinde 2 haftanızı ayırmanız gerekir.

Kosgeb Kursları Nerede, Nasıl Kayıt Olunur?

Türkiye’nin her yerinde bu eğitimleri bulabilirsiniz. Kosgeb uygulamalı girişimcilik eğitimlerini Kosgeb kurum olarak kendini verdiği gibi ayrıca yetki verdiği kurumlar ile yapılmaktadır. Ankara’da da Çubuk Belediyesi yetki verilen kurumlar arasında bulunuyor. Eğitimlerden dileyen her kes ücretsiz yararlanabilir.

Eğitim Sonrasında İş Planı Hazırlayacağız

Kosgeb’in kendi eğitimleri yada yetki verdiği kurumlardan 70 saatlik eğitim sonunda ilk aşamayı geçmiş oluyoruz. Şimdi ise yapmamız gereken iş planı hazırlamaktır. Kuracağınız işi sadece kafamızda planlamak yerine bize verilen formu doldurarak iş planımı Kosgeb ile paylaşmak gerekiyor. Başvurunuzun onaylanması genelde başarılı bir iş planı hazırlamak ile mümkün olmaktadır.

Kosgbe’in Destekleri Nelerdir?

İsminin açılımından da anlaşılacağı üzere küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesini amaçlamaktadır. Kendi işini kuracaklara Girişimci desteği verirken, hali hazırda kurulu işi olanlara ise kobi kapsamında çeşitli destekler vermektedir.

Maksimum 100 Bin TL %30’u Hibe (Geri Ödemesiz)

Yaptığınız başvuru onaylanması halinde Kosgeb size maksimum 100 Bin TL’ye kadar maddi destek sağlayacaktır. Bunun 30 bin TL’si geri ödemesiz hibe olmak üzere geri kalanı ise 2 yıl sonra faizsiz ve taksitler şeklinde geri ödemeniz gerekmektedir.

İş Kuracak Kadar Sermayeniz Olmalı

Kosgeb girişimcilik desteği sizlere baştan iş kurmanız için para vermemektedir. Birçok insanın hayalindeki uygulama başvurum onaylanır, parayı alır işimi kurarım şeklindedir. Fakat gerçekte uygulama bu şekilde değildir. Siz işinizi kurup, masrafları yaptıkça ödeme belgeleri fiş, fatura vs ile kurumdan geri alıyorsunuz.

Danışmanlık İçin Kimseye Ücret Ödemeyin

Devletimizin sağladığı bu imkanlardan yararlanmak için hiç bir şekilde ücret yada aracı kuruma gerek duymayacaksınız. Kendiniz başarılı bir şekilde yapabileceğiniz işlem için aracı kurumlar ve danışmanlık firmalarına boşuna para ödemeyin. Danışmanlık hizmeti veren bir çok kurum işini güzel yaparken maalesef bir çoğu da dolandırıcılık faaliyetleri yürütmektedir. O nedenle danışmanlık firmasına gerek yoktur. Kafanıza takılan ve yardım almanız gereken hususlarda 444 17 67 numaralı telefondan Kosgeb müşteri hizmetlerini arayarak bilgi ve yardım alabilirsiniz.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/ÇUBUK


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor