ÇUBUK`TA AGAT TAŞINDAN HEDİYELİK EŞYA İHRACATI YAPILACAK

Çubuk Agat Taşı Dernek Başkanı Zeki Metin, hayata geçirecekleri projelerle Çubuk?ta hediyelik eşyalar üretilerek yurt dışına ihraç edilmesini sağlayacaklarını söyledi.

18.08.2015 10:39:56 0
ÇUBUK`TA AGAT TAŞINDAN HEDİYELİK EŞYA İHRACATI YAPILACAK

Çubuk Agat Taşı Dernek Başkanı Zeki Metin, hayata geçirecekleri projelerle Çubuk’ta hediyelik eşyalar üretilerek yurt dışına ihraç edilmesini sağlayacaklarını söyledi.
Çubuk Agat Taşı Derneğinin faaliyetleri hakkında bilgi vermek için Bekir Ağalar Konağı’nda basın toplantısı düzenleyen Çubuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Zeki Metin, Çubuk’a hizmet etmek için hem belediye olarak hem de kurdukları dernekler aracılığıyla bir dizi çalışmalar sürdürdüklerini belirtti.
Bir takım kişiler tarafından kendisine yönelik eleştiriler yapıldığını hatırlatan Metin, ’’Bir takım kişiler, ‘başkan yardımcısı işi gücü bırakmış derneklerle uğraşıyor’ diyorlar. Biz tabela derneği kurmadık, kendimize unvan olsun diye de dernek kurmadık. Faaliyet alanında çalışmalar yürütsün diye dernek kurdu. Sonuçta dernek aracılığıyla yaptığımız hizmetler de Çubuk’ta yaşan insanlarımıza hizmet içindir’’ diye konuştu.
Çubuk Belediyesi tarafından sürdürülen proje kapsamında Ankara Kalkınma Ajansı’ndan yaklaşık 800 bin TL tutarında agat taşı atölyesi kurulması amacıyla destek aldıklarını hatırlatan Metin, dernek olarak açılan atölyede çok sayıda gencin eğitim almalarını sağlayarak kendilerine ait atölye açmalarını veya hazır atölyelerde istihdam edilmelerini sağlayacaklarını aktardı.
-Çubuk’ta hediyelik eşyalar üretilerek yurt dışına ihraç edilecek
Metin, şunları söyledi:
’’Biz dernek olarak çok sayıda işsiz gencimize istihdam konusunda destek olmak amacıyla çalışmalar yürütüyoruz. Elbette bu işler uzun vadeli işler. Hemen birkaç günde olacak işler değil. Ankara Kalkınma Ajansı ile yürüttüğümüz projenin yanında İstanbul Mücevherat İhracatçıları Birliği ile de bir proje çalışması başlattık. Projemiz tamamlandığında içerisinde 50 dükkanın bulunduğu büyük bir iş hanı yapılacak inşallah. Burada hediyelik eşyalar üretilerek yurt dışına ihracat edilmesi sağlanılacak. Proje çizildi, şimdi maliyet çalışması yapıyorum. İstanbul Mücevherat İhracatçıları Birliği bizden dosya bekliyorlar, inşallah oradan destek alarak yaklaşık 5 bin metrekarelik alanda, altı dükkan, üstünde imalathaneler, atölyeler, depolar ve toplantı salonları olacak. Açılan kurslarda eğitim alan gençlerimiz burada imalathaneler açabilecekler ve birçok gencimize istihdam sağlanılacak.’’ 
-Çubuk’ta değerli taşlar fuarı açılması için çalışma başlatıldı
Ekim ayında Almanya'nın Berlin Şehrinde düzenlenen Mücevher Fuarına katılacağını kaydeden Metin, ’’Çubuk Belediyesi Meclisi tarafından fuara katılmak için görevlendirildim. Fuarda yapacağım incelemenin sonunda Haziran ayında da inşallah Çubuk’ta da bir değerli taşlar fuarı açacağız. Bunun için de ayrıca bir çalışma başlattık’’ diye konuştu.
Yürütülen çalışmaların tümünün belediye ile ortak yürütüldüğünü de sözlerine ekleyen Metin, toplantı sonunda basın mensuplarına Çubuk agat taşında yapılmış masa süsü hediye etti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/ÇUBUK


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04