Çubuklu judocudan bronz madalya

Ankara`da düzenlenen Türkiye Judo Federasyonu Veteranlar Türkiye Şampiyonası`nda Çubuk?ta derece geldi.

Spor 29.03.2016 17:30:29 0
Çubuklu judocudan bronz madalya

Ankara'da düzenlenen Türkiye Judo Federasyonu Veteranlar Türkiye Şampiyonası'nda Çubuk’ta derece geldi.

Türkiye Judo Federasyonu Veteranlar Türkiye Şampiyonasına Çubuklu sporcu Ahmet Koçyiğit’de Çubuk Belediyesi adına katıldı. İlk müsabakada omzundan sakatlanan Koçyiğit tatamide rakiplerine üstünlük sağlayabilmek için hem gücüyle hem de tekniğiyle büyük mücadele verdi.

Türkiye ve katıldığı uluslar arası müsabakalarda Çubuk’u ve ülkemizi en iyi şekilde temsil eden Koçyiğit katıldığı müsabakadan derece ile dönmeyi başardı. Ankara Altındağ Akarsu Spor Salonu’nda 120'iye yakın sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen müsabakalar sonunda 73 kilogramda yarışan Ahmet Koçyiğit Türkiye üçüncüsü oldu. Ahmet Koçyiğit aldığı derece ile Türkiye’yi Avrupa’da düzenlenecek olan şampiyonada temsil edecek.

Belediye adına müsabakaya katılan sporcularının turnuvada tarih yazdığını belirten Çubuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Zeki Metin, “Sporcumuz Ankara’da katıldığı müsabakalarda tarih yazdı. İlk maçında omzundan sakatlanmasına rağmen girdiği ikinci maçında da önemli bir derece almayı başardı ve ilçemizi gümüş madalya kazandırdı. İlçemizde Judo son yıllarda eskirimden sonra ikinci başarılı branş oldu”dedi.

Kendisine destek olan herkese teşekkür eden sporcu Koçyiğit ise, “Olimpiyat için puanlama yılındayız. Her turnuva, kazandığım her maç puan demek. Bunun için sakatlanmamama rağmen maçları terk etmedim. Hedefim altın madalya ile dönmekti ancak olmadı gümüş madalya alabildim. Durmak yok mücadeleye devam edeceğiz. Bana bu konuda destek olan herkese de buradan teşekkür ediyorum”diye konuştu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


30° / 17.4°
  • BIST 100

    10676,70%-1,07
  • DOLAR

    32,20% -0,02
  • EURO

    34,93% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2427,19% 0,37
  • Ç. ALTIN

    3910,49% 0,00