ÇUBUK`TA 5 BİN KİŞİLİK İFTAR YEMEĞİ

Çubuk Atatürk Pazar Yeri'ndeki Halk İftarı”na Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, ilçe yöneticileri ile 5 binin üzerinde Çubuklu vatandaş katıldı.

Belediye Haberleri 23.07.2013 04:49:37 0
ÇUBUK`TA 5 BİN KİŞİLİK İFTAR YEMEĞİ

Çubuk Atatürk Pazar Yeri’ndeki “Halk İftarı”na Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, ilçe yöneticileri ile 5 binin üzerinde Çubuklu vatandaş katıldı. 

Çubuklulara müjdeler veren Başkan Gökçek, bu yılın sonuna kadar ilçede asfaltlanmayan yolun kalmayacağını söyledi
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Çubuk’ta düzenlen halk iftarına yaklaşık 5 bin kişi katılırken, iftar programına katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Çubuklulara Büyükşehir Belediyesi’nin ilçedeki yatırımlarını anlattı ve müjdeler verdi.

İftar saatini ilahiler dinleyerek bekleyen Çubuklulara oruçlarını açtıktan sonra bir konuşma yapan Başkan Gökçek, Çubuk’un kendisi için ayrı bir yeri olduğunu belirterek,  bugüne kadar Çubuk’a ne söz verdiyse yerine getirdiğini söyledi. halk_iftarlari_cubuk_23072013_DNR_8932.JPGKonuşmasına Türkiye’nin gündemini meşgul eden gezi olayları hakkında halkın doğru bilgilendirilmesi gerektiğini belirterek başlayan Başkan Gökçek, “Ülkemiz son günlerde dış güçlerin yönlendirmeleri ile ciddi anlamda sıkıntılar yaşadı. Bunların arkasında kimlerin olduğunu anlatmamız gerekiyor” diye konuştu. 

-“25 CENT’TE MUHTAÇ İKEN 5 MİLYAR DOLAR YARDIM YAPAR DURUMA GELDİK”

Başkan Gökçek, Türkiye’de önceden bankacıların cebine giden faizin artık halka yol, hızlı tren, havalimanı, okul, bedava ders kitabı, laptop olarak geri dönmeye başladığını ifade ederek, “Bir zamanlar 25 sent’e muhtaç olan Türkiye, sadece Afrika ülkelerine 5 milyar lira para yardımı yapar duruma geldi” dedi.      

İstanbul’da yapılacak Yeni Kanal,  havalimanı ve üçüncü boğaz köprüsü projelerinin açıklanmasının ardından sorunlar yaşanmaya başladığının altını çizen Başkan Gökçek, “Bu projelerin içinde yapılacak nükleer santral projeleri de bulunuyor. Devletin ciddi 60 katrilyon gibi ciddi gelirlere sahip olacağı bu projeler başta Almanya ve İngiltere olmak üzere bazı ülkelerde rahatsızlığa neden oldu. Bu dış güçlerin oyunuyla da bu olaylar başladı” diye konuştu.

Yabancı güçlerin sergilediği bu oyunların üniversitelerin açıldığı ve liglerin başladığı zaman okullarda ve statlarda yeniden başlayacağı uyarısını yapan Başkan Gökçek, bu karışıklıkları başlatmak için bazı parklarda forumlar düzenleyip, deniz kenarlarında kurulan kamplarda da eğitimler verildiğine dikkat çekti. 

- “SAVAŞ ARTIK SANAL ORTAMDA ”

Çubuklulara,  “Kimler twitter biliyor” oylaması yapan Başkan Melih Gökçek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Her üç kişiden biri Twitter’ı kullanmayı biliyor. İkisi ise bilmiyor. Bilmeyenlere sesleniyorum. Torunlarınızdan çocuklarınızdan öğreneceksiniz. Çünkü artık mücadele silahla değil sanal ortamlarda yapılıyor. Bizlerin içini artık bu sanal ortamlarda karıştırıyorlar.”

Başkan Gökçek,  yine dış güçlerin alevi Sünni çatışması çıkarmaya çalıştığını belirterek, “Kim bu ülkede alevi sünni çatışması çıkarmaya çalışıyorsa vatan hainidir. Bunların oyununa düşmeyeceğiz” diye konuştu.

-ÇUBUK’TA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK

Başkan Gökçek, konuşmasını Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Çubuk’ta son bir yıl içinde yaptığı ve yapacağı projeler hakkında da bilgi vererek sürdürdü: 

Başkan Gökçek, Sanayi ve Adliye önünde yapılan iki tane köprünün Çubuklulara hayırlı olmasını dilediğini belirttiği halk_iftarlari_cubuk_23072013_DNR_8792.JPGkonuşmasında ilçede yapılanları şu şekilde özetledi:

“Merkez Arıtmasına takviyeler gerekiyordu. O takviyeleri tamamladık. Akkuzu ile Yukarı Çavundur’a iki yeni paket arıtma tesisi yaptık. Bu yılın ocak ayından bu aya kadar Çubuk’ta 57 bin ton asfalt döktük. Bunun eski parayla karşılığı 8,5 trilyon liradır. Sadece 2013’de 10 bin metrekare bordür, 1112 metrekare kaldırım yaptık. Açtığımız kanallar var. O kanalların da üzerini bu sene kapatıp, asfaltlayacağız. Doğalgazı biz başlatmıştık yüzde 90’lara gelmişti. Doğalgaz özelleştiği için geri kalanını da onlar tamamlayacak.”

-“İTFAİYE BİNASI – PARK - YÜRÜYÜŞ YOLU - SAAT KULESİ YAPILACAK ”    

Çubuk’un ihtiyacı olan itfaiye binasının da en kısa zamanda ihalesi yapılarak hizmete alınacağı müjdesini veren Başkan Gökçek, şunları söyledi: “Adnan Menderes Bulvarı üzerinde 13 bin metrekare büyüklüğünde park yapıyoruz. Ankara Bulvarı üzerinde bitmek üzere olan 700 metre uzunluğunda Gazi Yürüyüş Yolu yapıyoruz. Özellikle şehri güzelleştirmek için iki meydana havuz, yine en güzel iki yere de saat kuleleri yapacağız. Hayırlı uğurlu olsun.

 Çubuk ve Akyurt ilçelerinde işsizliği azaltıp aynı zamanda Ankara ekonomisini de canlandıracak olan Fuar alanının yapım ihalesinin gelecek hafta tamamlanacağını ifade eden Başkan Gökçek, “Allah nasip ederse seçimlere kadar 50 metrekare kapalı, 50 bin metrekare açık alanı olan fuarı da  tamamlayacağız. Bu fuarın açılmasıyla özellikle bu bölgede işsizlik ortandan kalkacak. Herkese hayırlı uğurlu olsun ” diye konuşmasını tamamladı.

-ÖZDEN: “  DOĞRU YERE DOĞRU ÇİVİ ÇAKAN, SİYASETİN DUAYENİ BAŞKAN GÖKÇEK’’E TEŞEKKÜR EDERİM”

İftar yemeğinde Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını bir bir anlatarak , “Doğru yere doğru çivi çakan, siyasetin duayeni, işini iyi yapan sayın Başkanımıza bu yaptıkları için herkesin huzurunda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Allah onu başımızdan eksik etmesin” diye konuştu.      

-ÇOCUKLARA TOP VE BEBEK HEDİYE…

Başkan Gökçek, gelenek haline getirdiği üzere Çubuk düzenlenen iftarda da alanı dolduran yüzlerce kız çocuğuna bebek, erkek çocuklara da top hediye etmeyi ihmal etmedi.

 ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA-ÇUBUK



18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00