ÇUKTOB Başkanı Murat Demir, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi?nde

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan?ın davetlisi olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi`nde turizm sektör temsilcileriyle yapılan toplantıya katıldı.

3.02.2017 11:47:24 0
ÇUKTOB Başkanı Murat Demir, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi?nde

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde turizm sektör temsilcileriyle yapılan toplantıya katıldı.

 

Toplantıyı değerlendiren ÇUKTOB Başkanı Murat Demir, “Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, sektörün geleceği için umut verici açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin 2023 hedefleri çerçevesinde ekonomide dünyada ilk 10 içinde olmak için çalıştıklarını, fakat turizmde ise dünyada ilk 3'ün içinde olmak için mücadele verdiklerini söyledi. Yurtdışındaki vatandaşlarımıza yönelik olarak 'Komşunu Al Gel Kampanyası'nı başlatarak en azından bir haftasını ülkemizde geçirmeye davet etti. Ayrıca yine umutlu olmamızı sağlayan yeni stratejiler geliştirileceğini de kaydetti.” dedi.

 

Demir, toplantıda Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın da turizm sektörünün 2016 yılında gördüğü zor zamanları en kısa zamanda atlatmak için tedbirler aldıklarını, almaya devam edeceklerini ve Turizm Acil Eylem Planı ile yapılan çalışmaları anlattığını ifade etti.

 

Alınan bu önlemlerin turizm için önemli bir adım olduğunu söyleyen Demir, “Turizm sektörü ile ilgili geleceğe yönelik planlamalarda öncelikli olarak elde edilen gelişme trendinin devamı ve ardından da turizm gelirlerini artıracak önlemlerin yürürlüğe sokulması gerekiyor.2016’da yaşanılan sıkıntıların 2017’de de yaşanmamasını temenni ediyoruz. Devletin sağlayacağı bu tür çalışmalarla turizm sektöründe yaşanan sıkıntılar çözüme ulaşacaktır.” diye konuştu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI


20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00