ÇUKUROVA EMITT`TE TANITILACAK

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, 28 - 31 Ocak 2016 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi?nde gerçekleşecek olan EMITT Fuarı ile ilgili açıklamalarda bulundu

Turizm 25.01.2016 19:42:23 0
ÇUKUROVA EMITT`TE TANITILACAK

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, 28 - 31 Ocak 2016 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi‘nde gerçekleşecek olan EMITT Fuarı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Mersin, Adana ve Hatay’ın de tanıtılacağı fuarın  Çukurova BÖlgesi’nin tanıtımı açısından çok önemli olduğun söyleyen Demir, fuarların da önemine değindi.

 Dünyanın en önemli ve uluslararası boyutta etkili fuarlarından biri olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) 28 - 31 Ocak 2016 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi‘nde gerçekleşecek. 4 gün sürecek olan etkinlikte Mersin, Adana ve Hatay’da tanıtılacak.

EMITT TANITIMA BÜYÜK

KATKI SAĞLAYACAK

EMITT Fuarı ile ilgili açıklamalarda bulunan Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, Çukurova Bölgesi’nin açısından bu tür fuarların çok önemli olduğunu belirterek, “Mersin, Adana ve Hatay gibi kentlerin kültürel, turistik, sportif, tarımsal ve ekonomik imkanlarının tanıtımında bu tür fuarların büyük rolü vardır. Tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Çukurova Bölgesinin tanıtımını yapmak hem bölgeye hem de kentlerimize büyük katma değer sağlayacaktır” dedi.

ELİMİZDEKİ DEĞERLERİN

KIYMETİNİ BİLMİYORUZ

Çukurova Bölgesinin tanıtımının iyi yapılamadığı için bölgenin turizmde malesef hak ettiği yere gelemediğini de söyleyen Demir, “Turizm açısından birçok zenginliği bünyesinde bulunduran Mersin, Adana ve Hatay gibi illerimiz malesef tanıtımda yaşadığı eksikliklerden ötürü turizmde hak ettiği yere gelememiş. Örneğin Kızkalesi. Eminim ki böylesi bir değer Antalya’da, İzmir’de ya da başka bir yerde olsaydı, tüm dünyanın bildiği ve her yıl ziyaret etmek için sıraya girdiği bir yer olurdu. Ancak biz tanıtımı iyi yapamazsak elimizdeki değerleri dünyaya tanıtamayız. Bunun neticesinde de turizm de arzu ettiğimiz yere gelemeyiz” ifadelerini kullandı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00