CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ARTUKLU, KABALA, YEŞİLLİ VE ÖMERLİ İÇİN YENİ İSALE HATTI TALEBİ

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç İstanbul’da düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı sonrası AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kısa bir görüşme gerçekleştirdi.

Mardin 30.05.2021 13:15:00 0
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç İstanbul’da düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı sonrası AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kısa bir görüşme gerçekleştirdi.

TIP FAKÜLTESİ TEŞEKKÜRÜ

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı selamlama konuşmasının ardından, “Kadim şehir Mardinimiz için vermiş olduğunuz Tıp Fakültesi müjdesinden dolayı teşkilatlarımız ve Mardin halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Bu konuda inşallah Mardin turizm alanında olduğu gibi sağlık alanında da en iyi hizmetleri sunan iller arasında olacak. Dedi. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Mardin’i her zaman önemsediklerini” ifade ederek Mardin’e verdikleri değeri bir kez daha dile getirmiş oldu. 

YENİ AK PARTİ MARDİN HİZMET BİNASININ AÇILIŞINA RECEP TAYYİP ERDOĞAN DAVET EDİLDİ

İl Başkanı Faruk Kılıç görüşmenin devamında, “Yapım ve tadilatına tamamen kendi imkanlarımızla haftalar öncesinden başladığımız, Mardin için büyük onur olarak gördüğümüz veinşallah içerisinde büyük hizmetlere el atacağımız yeni AK Parti Mardin İl Başkanlığı binamızın açılışına Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı davet ettik. Sayın Cumhurbaşkanımızda yakın zaman da Mardin’i ziyaret edeceklerini ifade ettiler”. 

ARTUKLU, KABALA, YEŞİLLİ VE ÖMERLİ İÇİN YENİ İSALE HATTI TALEBİ

Mardin ve ilçelerinin su ihtiyacı Nusaybin Beyaz Su üzerinden çekilen hat üzerinden sağlanmaktadır. Fakat döşenen hattın yetersiz kapasitede olması sebebiyle mevcut içme suyu sisteminde sık sık patlamalar ve arızalar oluşmaktadır. Mevcut sistem düşük kapasite ile çalıştırılarak söz konusu olumsuzlukların en aza indirilmesi sağlanmaya çalışılmakta, bu durum proje kapsamındaki yerleşimlerin içme suyu açığını daha da arttırmaktadır. Geçici çözüm olarak Mardin Büyükşehir Belediyesi ana dağıtım deposu yanına derin kuyular açarak ihtiyacı karşılamaya çalışmakta fakat derin kuyulardan temin edilen içme suyunun yetersiz oluşu Beyazsu Kaynağından ilave içmesuyu teminini zorunlu hale getirmektedir. Bu ve buna benzer durumlardan dolayı mevcut sıkıntıların giderilmesi için Artuklu, Kabala, Yeşilli, Ömerli, Kızıltepe, Ortaköy ve Gökçe’ye giden isale hattının yenilenmesini talep ettik. Mevcut hattın onarılmasının neredeyse maliyetine yakın olacağından dolayı yeni bir isale hattının zorunluluğunu dile getirdik. Sayın Cumhurbaşkanımızda bizleri kırmayarak inşallah durumu tarım bakanına talimat şeklinde bildireceklerini söyledi”.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00